Капитан Втори ранг Иван Йорданов от българските Военноморски сили е

...
Капитан Втори ранг Иван Йорданов от българските Военноморски сили е
Коментари Харесай

Наш морски капитан е отличен с най-високата награда на НАТО

 Капитан Втори сан Иван Йорданов от българските Военноморски сили е отличен с най-високата премия на НАТО - орден за всеотдайна работа, заяви през днешния ден командирът на военния флот контраадмирал Кирил Михайлов, съобщи Нова.

Кап.Йорданов е служил като щабен офицер в отдел " Разузнаване " на Военноморското командване на Алианса в Нортууд, Англия, от 2016 до 2019 година По думите му за съвършеното справяне със отговорностите му са му помогнали доста знанията и опитът, насъбрани в българските Военноморски сили. Тази висока премия е самопризнание освен за мен, а за българския боен флот, уточни Йорданов. Той посочи, че след завръщането си в родината е назначен в щаба на Военноморски сили в отдела, който възнамерява развиването и модернизацията на флота.

По традиция в края на годината в Адмиралтейството във Варна бяха наградени и изявили се военнослужещи и цивилни. Отличието за " Мичман на годината " бе за Светослав Аврамов от екипажа на корвета " Бодри ". Матрос на 2019 година стана Милчо Милков, ролеви на моторен транспортен съд, който по време на обучение, при неприятни метереологични условия в намерено море, е взел участие интензивно в действителна интервенция по избавяне на хора. Сред цивилните чиновници на флота бе отличена здравна сестра Катя Лачкова-Неделчева.

Призът за екипаж на годината бе за моряците от фрегатата " Верни " с пълководец кап. Втори сан Теодор Кабаков. През годината корабът е взел участие в национални и интернационалните учения. Екипажът е извършил съвършено всички задания без никакви повреди.

" Офицер на годината " стана кап.Първи сан Камен Кукуров. Той показа, че службата във флота учи на доста неща, които оказват помощ и в цивилния живот. По думите му най-важното умеене е работата в екип, тъй като без хората няма по какъв начин да се реализира нищо.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР