Капитан Втори ранг Иван Йорданов от българските Военноморски сили е

...
Капитан Втори ранг Иван Йорданов от българските Военноморски сили е
Коментари Харесай

Български морски офицер е отличен с най-високата награда на НАТО

Капитан Втори сан Иван Йорданов от българските Военноморски сили е отличен с най-високата премия на НАТО - орден за всеотдайна работа, заяви през днешния ден командирът на военния флот контраадмирал Кирил Михайлов.

Кап. Йорданов е служил като щабен офицер в отдел " Разузнаване " на Военноморското командване на Алианса в Нортууд, Англия, от 2016 до 2019 година По думите му за съвършеното справяне със отговорностите му са му помогнали доста знанията и опитът, насъбрани в българските Военноморски сили.

" Тази висока премия е самопризнание освен за мен, а за българския боен флот ", уточни Йорданов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че след завръщането си в родината е назначен в щаба на Военноморски сили в отдела, който възнамерява развиването и модернизацията на флота.

По традиция в края на годината в Адмиралтейството във Варна бяха наградени и изявили се военнослужещи и цивилни.

Отличието за " Мичман на годината " бе за Светослав Аврамов от екипажа на корвета " Бодри ".

Матрос на 2019 година стана Милчо Милков, ролеви на моторен транспортен съд, който по време на обучение, при неприятни метереологични условия в намерено море, е взел участие интензивно в действителна интервенция по избавяне на хора. Сред цивилните чиновници на флота бе отличена здравна сестра Катя Лачкова-Неделчева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР