Капитан Том Мур, който събра повече от 32 милиона лири

...
Капитан Том Мур, който събра повече от 32 милиона лири
Коментари Харесай

Капитан Томи Мур получава титлата сър

Капитан Том Мур, който събра повече от 32 милиона лири за английското опазване на здравето като направи с благотворителна цел 100 обиколки на двора на къщата си преди да навърши 100 години ще получи през днешния ден публично купата „ сър “. 

Премиерът Борис Джонсън персонално номинира 100-годишния капитан с думите, че той е „ като фар в гъстата мъгла на ковид “. Официалната купа на Том Мур, който бе създаден към този момент в почетен полковник, ще бъде „ капитан сър Том Мур “, според протокола на Министерството на защитата, написа БНР. 

Званието ще бъде публично оповестено през днешния ден, откакто бе утвърдено от кралицата. Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър поздрави капитан Том като сподели, че „ той е въодушевил милиони и е оказал помощ на всички да отбележат невероятните достижения на английското опазване на здравето “. 

Ветеранът от Втората международна война, служил в Индия и Мианмар /бивша Бирма/ получи към 140 000 приветствени картички за рожденния си ден през април. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР