„Капитан Андреево” е една точка като извадена извън времето и

...
„Капитан Андреево” е една точка като извадена извън времето и
Коментари Харесай

Слави Ангелов: „Капитан Андреево” е като офшорна зона у нас, оазис на корупцията

„ Капитан Андреево” е една точка като извадена отвън времето и пространството, тя е нещо като офшорна зона в България, като един оазис на корупцията”, сподели пред Нова телевизия проверяващият публицист Слави Ангелов.

По думите му корупцията на граничния пункт е по-силна от гравитацията.

Журналистът напомни за случаи, в които цели смени от митнически чиновници бяха хванати на края на промените си да разпределят пари, само че никой не беше наказан.

" Единствените, които бяха приети за отговорни, получиха присъда не ефикасна, не условна – бяха санкционирани с по 5 хиляди лв. ", акцентира Ангелов.

Той разяснява и изявленията на част от ръководещите, че в този момент на граничен пункт „ Капитан Андреево” ще спре трафикът на хероин.

„ Това е бутафорна импровизация на човек, който изобщо не е в час с това по какъв начин действат тези канали. Да си мислим с това, че е лишен фитосанитарният надзор на някого на пункта, стопираме трафика на хероин, е доста несериозно”, безапелационен беше проверяващият публицист.

„ За мен е значимо не толкоз това кой е движил този бизнес, а кой му го е дал”, разяснява Слави Ангелов и акцентира, че „ Един ректор през днешния ден, който се опита да корумпира върховен държавен служител”, визирайки проф. Пламен Моллов.

По думите на журналиста сходни схеми има и по други гранични пунктове у нас.

Той напомни за свое следствие отпреди 7 години. Тогава е разкрил схемата на чужд към оня миг трафикант на цигари без бандерол с прякор Паскал. Според службите за година и няколко месеца той е съумял да прекара през граничния пункт към 150-160 тира с контрабандни цигари, което се равнявало на към половин милиард лв..
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР