Капиталовата програма на Община Пловдив за следващата година е с

...
Капиталовата програма на Община Пловдив за следващата година е с
Коментари Харесай

Капиталовата програма на Община Пловдив ще бъде 50 млн. лева

Капиталовата стратегия на Община Пловдив за идната година е с индикативна стойност 50 млн. лв.. Това оповестяват от пресцентъра на общината като цитират заместник-кметът по строителство и вложения Пламен Райчев.  Това е план, който следва да бъде разискван и признат от Общинския съвет при разглеждането на бюджета за 2022 година.

В нея са включени ремонт на „ Голямоконарско шосе “ и строителството първият стадий от главния ремонт на „ Рогошко шосе “ в сектора от моста на Адата до границите с Община Марица. Рогошко шосе ще се реконструира на стадии, като за начало ще бъдат заделени към 3 млн. лева от общинския бюджет, а цялата стойност на плана е 16 млн. лв.. „ Надяваме се по-късно да успеем да осигурим финансиране от европейските стратегии,  но даже да няма такива, би трябвало да продължим със лични средства, защото пътното платно е в доста неприятно експлоатационно положение “, отбелязва Пламен Райчев.

В момента се проектира създаване на нова пътна връзка на бул. „ Санкт Петербург “ със Скобелева майка на стойност към 10 млн. лева, която ще се извърши напълно с бюджетни средства. Ще бъдат построени две платна по три ленти, газификация, водопроводи, улично осветяване. Плановете са да се строи на стадии, като в началото ще бъдат заделени към 2 млн. лв..

Това ще разреши да има още една опция и връзка, която ще разтовари трафика в Пловдив. Усилията на Община Пловдив са ориентирани към строителството на пътни уреди и нови различни пътища, а освен преасфалтиране на съществуващите. По думите на заместник-кмета Градът под тепетата продължава да се разраства и в случай че не се построяват нови пътни връзки и кръстовища на две равнища, проблемите със тапите ще се усилват и задълбочават.

Продължава осъществяването на капиталовата стратегия на Община Пловдив и на Капиталовата стратегия за тази година. " Бюджетът й за актуалната година е 40 млн. лева, от които до края на годината ще бъдат усвоени към 28 млн. лева, защото има закъснение по публичните поръчки поради подадени тъжби “, изяснява Райчев. Обектите ще преминат като преходни останки в новата Капиталова стратегия.

По отношение на „ Кукленско шосе “ с изключение на преасфалтиране, ще се подмени водопроводът и канализацията, където е належащо, като е разисквано към този момент с ВиК, с цел да обезпечи тръбите.

Подготвят се няколко публични поръчки – за подлеза под Водната палата и ул. „ Хаджи Димитър “, а съвсем на край е процедурата по отчуждаване на парцели по ул. „ Царевец “.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР