Капитализмът трябва да бъде преосмислен и да премине през реформа,

...
Капитализмът трябва да бъде преосмислен и да премине през реформа,
Коментари Харесай

Основателят на най-големия хеджфонд в света: Неравенството ще запали конфликт

Капитализмът би трябвало да бъде преосмислен и да премине през промяна, защото не създава задоволително благоприятни условия за множеството американци, а основава голяма бездна в приходите, която може да възпламени спор. Това счита Рей Далио, съпредседател на Bridgewater Associates - най-големият хеджфонд в света.

" Ако аз бях президент на Съединените американски щати, щях да разглася това за национално злополучие. Ако погледнем историята, когато имаме група хора с прекомерно друго икономическо положение и в това време икономическо закъснение, се основава спор ", съобщи той пред Bloomberg.

69-годишният Далио и по-рано е предупреждавал за проблемите, които прекомерно високото неравноправие основава, както и за заплахите от популизма. Той цитира и четири страни по света, които в 30-те години на предишния век " избраха да не са демокрации, тъй като желаеха твърда ръка, която да потуши спора ". Макар че не твърди, че Съединени американски щати ще стигне до там, по думите му, това е проблем, който ще раздели страната.

" Американската фантазия е изгубена ", счита още Далио.Идеята на републиканците да понижат налозите на богатите и че това поддържа продуктивността " няма никакъв смисъл ". Според него, богатите би трябвало да заплащат повече, а страната да употребява налозите продуктивно.

Наскоро Далио разгласява есе, в което показва статистиката, че долните 60% по приходи в Съединени американски щати изостават от останалите от ден на ден. Както и че делът на децата, които изкарват повече от родителите си, когато пораснат, е намалял до 50% от 90% през 1970.

В същото време благосъстоянието, което най-заможните 1% имат, към този момент е по-голямо от това, което има 90% от популацията в Съединени американски щати. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР