Капиталът на „Проектна компания нефтопровод Бургас-Александруполис БГ“ ЕАД ще бъде

...
Капиталът на „Проектна компания нефтопровод Бургас-Александруполис БГ“ ЕАД ще бъде
Коментари Харесай

Вдигат със 120 хил. лв. капиталът на „Проектна компания нефтопровод Бургас-Александруполис БГ“


Капиталът на „ Проектна компания нефтопровод Бургас-Александруполис БГ “ ЕАД ще бъде повишен със 120 хиляди лв. посредством издаването на 1200 нови акции на тази стойност. Акциите ще бъдат добити от страната посредством бюджета на Министерството на енергетиката, реши Министерският съвет на днешното си съвещание.

Средствата за увеличението на капитала са планувани със Закона за държавния бюджет на Република България за 2017 година. Те са предопределени за прехрана на плановата компания, както и за застраховане през 2018 година на финансовите задължения на сдружението като акционер в интернационалната компания „ Транс Болкан Пайплайн Б. В.”, записана в Амстердам, Холандия, оповестиха от пресцентъра на държавното управление.

„ Проектна компания нефтопровод Бургас-Александруполис БГ “ е държавно акционерно сдружение, в което министърът на енергетиката упражнява правата на едноличния притежател на капитала. „ Транс Болкан Пайплайн Б. В.” е основана през 2008 година по силата на Междуправителствено съглашение сред Руската федерация, Република България и Република Гърция.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР