Капиталът на „Проектна компания нефтопровод Бургас-Александруполис БГ“ ЕАД ще бъде

...
Капиталът на „Проектна компания нефтопровод Бургас-Александруполис БГ“ ЕАД ще бъде
Коментари Харесай

Капиталът на „Проектна компания нефтопровод Бургас-Александруполис БГ“ ЕАД ще бъде увеличен със 120 хил. лева

Капиталът на „ Проектна компания нефтопровод Бургас-Александруполис БГ “ ЕАД ще бъде повишен със 120 хиляди лв. посредством издаването на 1200 броя нови акции на тази стойност. Акциите ще бъдат добити от страната посредством бюджета на Министерството на енергетиката. Това реши Министерският съвет на днешното си съвещание.

Средствата за увеличението на капитала са планувани в бюджета на Министерството на енергетиката за 2018 година. Те са предопределени за прехрана на плановата компания, както и за застраховане на финансовите задължения на сдружението като акционер в интернационалната компания „ Транс Болкан Пайплайн Б. В. “, записана в Амстердам, Холандия.

„ Проектна компания нефтопровод Бургас-Александруполис Биосферен резерват ЕАД е държавно акционерно сдружение, в което министърът на енергетиката упражнява правата на едноличния притежател на капитала. „ Транс Болкан Пайплайн Б. В. “ е основана през 2008 година по силата на Междуправителствено съглашение сред Руската федерация, България и Гърция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР