[Капитал] Още по темата Краят на войната Техномаркет-Глориент След година

...
[Капитал] Още по темата Краят на войната Техномаркет-Глориент След година
Коментари Харесай

Текстилна компания "Е. Миролио" ЕАД започва производство в Пирот

[Капитал] Още по тематиката
Краят на войната " Техномаркет-Глориент "

След година и половина правосъдни битки следената от Делян Пеевски верига за техника се споразумя с главния си хазяин
15 дек 2017
Най-големите компании за текстил и облекло: Поръчки има, няма реализатори

Приходите на водачите в бранша порастват със 7%. С толкоз се усилва и целият експорт, достигайки 3.86 милиарда лева, като 20-те локални колоса вършат 30% от него
11 сеп 2017 Текстилната компания " Е. Миролио " ЕАД стартира произвеждане в сръбския град Пирот. В новопридобитата от италианския бизнесмен фабрика ще се създават мъжки и дамски костюми за лични марки (private labels) на задгранични клиенти, посочи за " Капитал " Милен Василев, търговски шеф на дивизия " Готови дрехи " в компанията.

С материали от България

В сръбското отделение ще се употребяват материали, доставени от българските фабрики на групата. Около 80% от продукцията ще бъде предопределена за европейските пазари, уточни още Милен Василев. По думите му заетите сега в поделението в Сърбия са 200, само че проектите включват нарастване на броя им. " Започнахме с наличното съоръжение и работим в най-благоприятен режим. Инвестициите и разширението ще зависят от комерсиалните процеси и от желанието на хората да се развиват, тъй като е значимо и служащите да дават това, което е належащо за растежа ", заключи Милен Василев.

Фабриката в Пирот е закупена през октомври предходната година на търг от страната, откакто не е работила години преди този момент. По данни на сръбски медии договорката е за 200 млн. динара (1.7 млн. евро). Заводът е бил благосъстоятелност на британско-словенската група AHA Mura, оповестена в несъстоятелност през 2014 година

Ръст и вложения

Италианският бизнесмен с български паспорт Едоардо Миролио е притежател на седем текстилни заводи в Сливен, три в Ямбол и една в Свищов. Групата има и багрилен завод в Италия. Сръбската инвестиция е първата за района отвън България.

Всяка година компанията обичайно регистрира растеж на приходите и изяснява това с непрекъснатите вложения в възобновяване на машинния парк и в уголемение на заводите.

През март 2017 година Едоардо Миролио отвори индустриален завод в Котел, в който 30 чиновници ще създават маркова конфекция, като съединяват разнообразни детайли от плетивата, създавани във фабриката в Сливен. Плановете са при постигане на оптимален потенциал на активност на смени в цеха да работят 100 души. Фирмата е настрана юридическо лице - " Франко модерно ", и се ръководи от Франко Миролио – наследник на Едоардо Миролио.

Освен новата индустриална база в Котел основните вложения на компанията за 2017 година включват уголемение на индустриалния потенциал на текстилните предприятия, създаване на нов завод за плетиво и на модерна апаратура за филтриране на отпадните води от производството в сливенската фабрика. Според авансово оповестените проекти те би трябвало да са на обща стойност 43 млн. лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР