[Капитал] Още по темата ЕРП дружествата вече няма да могат

...
[Капитал] Още по темата ЕРП дружествата вече няма да могат
Коментари Харесай

EVN ще инвестира 8.4 млн. лв. в енергийната мрежа на област Стара Загора

[Капитал] Още по тематиката
ЕРП сдруженията към този момент няма да могат да отхвърлят достъп до мрежата си

Изграждането на електропроводи и газопроводи ще става без учредено право на градеж
29 май 2018
Токът ще нарастне в допълнение поради ТЕЦ-вете и ЕСО

Държавната " Марица-изток 2 " желае нарастване на цената с 32%
18 апр 2018
Всички ВЕИ централи ще продават силата си на борсата от 1 юли

Производителите ще получат от страната твърдо закрепено заплащане над междинната пазарна цена
6 мар 2018 За последните 13 години EVN е направило 1.6 милиарда лева вложения в инфраструктура и услуги, което е понижило софтуерните разноски на сдружението от 19.5% през 2005 година до 8.2%, а повредите – с 40%. Планираните вложения в мрежата на Стара Загора за 2018 година са в размер на 8.4 млн.лева, оповестиха от управлението. Те ще отидат за развиване на мрежата и повишение сигурността на зареждане, реорганизация на мрежа приблизително и ниско напрежение, както и за продължение на построяването на системата за отчитане на битови електромери. От септември сдружението ще вкара отдалечени електромери и в Чирпан. С отдалечено отчитане на електромерите са всички клиенти от Стара Загора, Казанлък и Раднево. Проектът за въвеждането им продължава в Поморие, Слънчев бряг, Приморско, Ямбол и други

Този способ дава по-нисък софтуерен разход, обезпечава решение при липса на достъп до електромера и висока разкриваемост на операциите след сигнал от системата, споделят от EVN. Дружеството регистрира вреди от обири и похищения върху мрежата в Югоизточна България за първото полугодие в размер на 1,36 млн.лв. От тях 1, 268 млн.лв. са от открадната електрическа енергия. Откраднатата електрическа енергия в област Стара Загора за миналите шест месеца от началото на годината е с 14% по-малко от същия интервал на предходната година. Една от аргументите за намаляването на кражбите са въведените електромери с отдалечено отчитане.

EVN регистрира и 7.6 % растеж на товарите в подстанциите по морето през 2017 година по отношение на миналата година. Най-натоварените региони през летните месеци са били Поморие, Несебър и Слънчев бряг. " Тази година към момента не сме достигнали пика на ползване на електрическа енергия. 114 MW е достигната оптималната мощ в Слънчев бряг през лятото на 2017 година, а сега тя е 87 MW. " Имайки поради непрекъснатия растеж на товарите през последните години, мнението ни е, че трайното решение на електрозахранването северно от Бургас е в построяването на нови подстанции. ", сподели изпълнителният член на Съвета на шефовете на " Електроразпраделение Юг " - Костадин Величков. Два мобилни трафопоста на платформи, благосъстоятелност на EVN, са ситуирани по Черноморието, с цел да бъдат употребявани при потребност. Те дават опция за бърза реакция при повреда.

От сдружението регистрират и 5.5% растеж на оптималното натоварване на мрежата за потребителите на ток от Югоизточна България през миналата година. Той идва най-вече от растежа в индустрията в района и осъществените нови вложения в регионалните градове. Дружеството влага 1 млн. лв. в създаване на нови подземни кабелни линии в индустриалния регион на АТЗ в Стара Загора. Изграждат се спомагателни кабелни линии и в Южната промишлена зона на Стара Загора – от кв. Кольо Ганчево в посока Пресков. В южната промишлена зона на Казанлък също ще бъде построена подземна кабелна мрежа поради огромния инвеститорски интерес в този регион.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР