[Капитал] Кръговата икономика по замисъл ограничава до минимум отпадъците. В

...
[Капитал] Кръговата икономика по замисъл ограничава до минимум отпадъците. В
Коментари Харесай

Обръч от боклуци

[Капитал] Кръговата стопанска система по план лимитира до най-малко отпадъците. В Европа е топ цел, в България - далечна фантазия. Но енергийният състезател Христо Ковачки , наподобява, е разкрил собствен модел на " кръгова стопанска система ", вероятен посредством обръч от държавни служители по институциите и политици . В центъра са неразбираемо с какво наличие боклуци от Европа и страната, които да бъдат горени в обвързваните с предприемача девет топлоцентрали. Много преференциално за него, само че с капацитет на екобомба за природа и жители.

Моделът: злато за боклук

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Накратко, ТЕЦ-овете на Ковачки към този момент имат или са в процедура на приемане на разрешителни за горене на твърди боклуци. Желанието е за галактическия размер от 700 хиляди тона годишно. На места тестванията към този момент са в ход или има камари струпани отпадъци, за които гражданското общество узнава и се бунтува. Заради шума, а евентуално и поради приближаващите избори, прокуратурата разгласи инспекция. Проблемът е, че районните екоинспекции са разрешили активността и замитането на въпроса е краткотрайно. В Перник топлофикацията беше спряна, а седмица по-късно пусната, с цел да се тушира друго неодобрение - градът остана без топла вода.

А схемата наподобява суперизгодна за уредника. Защото:вносителят на боклуци получава пари - по 100 - 120 и даже повече евро на звук - колкото по-лош е боклукът, толкоз повече скача платенотоотпадъците са или от страната, или се внасят от компании медиатори, само че в тази ситуация с Ковачки по-скоро и те са от неговите корпоративни владенияКовачки, а и евентуално всеки идващ в този бизнес, пести годишно милиони от поскъпналите въглеродни квоти, тъй като съгласно наредбите на Европейски Съюз боклуците имат нулеви излъчвания CO2, а въглищата - неотделно страната също субсидира централите на предприемача посредством по-високи цени за създадената от тях сила, защото се водят когенерации, т.е. всеки жител си заплаща, с цел да бъде тровен.Купчини проблеми

Първият е в самия вложител. В съвсем 20-годишната си история на притежател на централи и мини той не е потвърдил, че влага в екология. Справка - бълваното от комините на ТЕЦ-овете и остарялото съоръжение. Това изпарява доверието, че в този момент ще вложи стотици милиони в добра и чиста технология. И подвига риска в атмосферата да се отделят отровни съединения, а в почвата - токсични води.

Гигантският проблем е всъщост самата страна. Контролните институции са засекретили информацията, тъй като не била от обществен интерес. Разрешителните се издават без разискване и без условие вложенията първо да се създадат. Не се вършат проби какво има в боклука и рисково ли е то. За тези затворени очи има единствено едно пояснение - институциите са пленени от бизнес обръча и протекцията е повсеместна. А жителите нямат значение, даже да живеят в държава-сметище.

В броя ще видите още: Понижена или нараснала е България в новата Европейска комисия?Португалски вложител вложи 400 млн. лева в " Дружба стъкларски фабрики " Защо в Apple към този момент не залагат главно на смарт телефоните, а от ден на ден на други артикули и услугиСедмичникът " Капитал " се популяризира в бензиностанции OMV, Shell, EKO и Lukoil, магазините Inmedio, Relay и Аванти, супермаркетите Billa, Kaufland и Фантастико, и обектите на Memento, Green Deli, Chucky’s, La Bottega, Onda, CrossFitDream и Orange Fitness.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР