Капацитетът на вятърните турбини Европа се е понижил с 32

...
Капацитетът на вятърните турбини Европа се е понижил с 32
Коментари Харесай

Капацитетът на вятърните турбини в Европа се понижава с 32% през 2018 г.

Капацитетът на вятърните турбини Европа се е намалил с 32 на 100 през 2018 година до 11,7 гигавата, демонстрират статистически данни на Wind Europe, оповестени от Renewables Now и Investor.bg.

``
реклама

През миналата година са били пуснати в употреба общо 8,6 гигавата на сушата и 2,65 гигавата офшорни вятърни турбини, като в това време са били изведени от употреба 0,4 гигавата вятърни мощности, множеството от които са оншорни.

В рамките на Европейския съюз (ЕС) вятърните мощности са били 10,1 гигавата, или 87% от вятърната сила за цяла Европа.

По отношение на добавения потенциал през 2018 година водеща е Германия с 3,37 гигавата, следвана от Англия (1,9 гигавата) и Франция (1,56 гигавата).

Според статистиката 14 страни не са добавили нито една вятърна апаратура през миналата година, като 12 от тях са страни членки на Европейски Съюз.

България не е добавила нови конфигурирани вятърни мощности през 2018 година, като към нея се причисляват още Македония, Финландия, Унгария и Швейцария.

Делът на вятърната сила в станата ни е 0,7% от общия енергиен микс.

Общият кумулативен потенциал на България за миналата година е 691 гигавата.

По отношение на покриването на търсенето на електрическа енергия от вятърни мощности, страната ни се подрежда на 20-то място от всички 28 страни членки на Европейски Съюз.

 



В края на 2018 година Европа е разполагала с 189 гигавата конфигуриран потенциал от вятърна сила, основан на 171 гигавата оншорни и 18 гигавата офшорни мощности.

Тук Германия още веднъж е водач във връзка с общия конфигуриран потенциал, следвана от Испания, Англия, Франция и Италия.

Четири други страни, Швеция, Полша, Португалия и Дания, разполагат с повече от 5 гигавата експлоатационни вятърни паркове.

Съвкупният потенциал на вятърна сила в Европейски Съюз доближава 178,8 гигавата и съставлява 49% от всички нови конфигурирани мощности за произвеждане на електрическа енергия в блока през 2018 година

Това трансформира вятърната сила във втората по величина форма на произвеждане на електричество в Европейски Съюз и се чака да изпревари природния газ от позиция на броя добавени нови мощности през 2019 година

 



С създадени 362 тераватчаса вятърната сила покрива към 14% от търсенето на електрическа енергия в Европейски Съюз през 2018 година, което е нарастване с 12% по отношение на година по-рано.

Този вид електрическа енергия има максимален дял в Дания (41%), до момента в който в Ирландия и Португалия той доближава надлежно 28% и 24% от общия им енергиен микс.

Германия, от своя страна, може да се похвали с 21-процентен дял на вятърната сила.

 



Размерът на вложенията във вятърната сила през 2018 година се е нараснал до 26,7 милиарда евро (30,3 милиарда долара), или с 20 на 100, на годишна база.

Според шефа на WindEurope Гайлс Диксън от ден на ден хора и компании се възползват от чистата и налична вятърна сила, само че вероятностите за нови вложения към момента са несигурни заради структурни проблеми при издаването на разрешителни, изключително в Германия и Франция, до момента в който в страните от Централна и Източна Европа „ липсва упоритост “.

 



ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР