Капацитетът на Инфекциозната клиника във ВМА е изчерпан, закриват психиатрията,

...
Капацитетът на Инфекциозната клиника във ВМА е изчерпан, закриват психиатрията,
Коментари Харесай

Безотговорно: Българки се върнали от Италия и тръгнали на зъболекар без да кажат

Капацитетът на Инфекциозната клиника във ВМА е привършен, закриват психиатрията, с цел да отворят места за заболели. Все още няма регистриран случай на ковид у нас, стана ясно от постоянния утринен брифинг на спешния щаб.
"Инфекциозните отделения са цялостни, изключително в Източна и Централна България. След разбор ще изпратим писмо за бърза реакция от Министерство на здравеопазването да свикат неотложно шефовете на регионалните лечебни заведения, с цел да рапортуват какви са спомагателните сили и средства за битка с ковид инфекцията ", заяви ген. Венцислав Мутафчийски, началник на спешния щаб.
"Изчерпан е потенциалът на ВМА. Абсолютно напълнен е. Имаме 40 кревати, които ще са разполагаем след закриване на психиатричната клиника ", добави генералът.
11 души са признати във ВМА, освободени са двама, които са били под карантина. Трима ще бъдат изписани вероятно през днешния ден, заяви още ген. Мутафчийски.
"Разширяваме кръга на лицата, които подлежат на тестуване ", сподели още шефът на щаба.
"Културният човек съблюдава 14 дни своята карантина ", подсети и доктор Кантарджиев. Той даде образец и за безконтролно държание от наши сънародници, върнали се от пламналата с ковид Италия.
"Жени, върнали се от Италия, потеглят по ортодонт и не помнят да кажат ", възмути се епидемиологът.
"Те би трябвало да кажат: "върнах се от Италия преди четири дни и от два дни имам температура, гърлобол, а не "я да ме прегледаш, забравих да ти кажа, че преди три дни се върнах от чужбина ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР