Капани за улов на диви прасета ще бъдат заложени в

...
Капани за улов на диви прасета ще бъдат заложени в
Коментари Харесай

От Горското в Асеновград залагат осем капана за глигани

Капани за улов на диви свине ще бъдат заложени в планински и гористи местности край Асеновград. Мерките са във връзка продължаващото разпространяване на африканска чума по свинете. Това заяви шефът на Държавното горско стопанство в Асеновград - инженер Слави Богутев. Предвидено е да бъдат заложени общо осем клопката.
Три от тях към този момент са основани в местността " 40-те извора " и в землището на село Новаково. Други пет клопката ще бъдат построени край асеновградските села Тополово и Бачково , осведоми Богутев. Целта на слагането на клопки за улов на глигани е да бъде занижена популацията на дивите прасета, поради разпространяването на африканската чума. Мярката цели също понижаване запасът на глиганите в гористи и планински местности край Асеновград до три броя на един хектар.
Директорът на Горското стопанство в града уточни, че на територията на асеновградското ловно стопанство не е открито съществуване на чума все още. Слави Богутев изясни, че от началото на разпространяването на болестта до момента са направени проучвания на три проби от отстреляни диви прасета в региона на селата Тополово и Новаково. Те са били изпратени в профилирана лаборатория за проучване, като резултатите са негативни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР