Къпането в морето е противопоказано при заболявания на дихателната система,

...
Къпането в морето е противопоказано при заболявания на дихателната система,
Коментари Харесай

Къпането в морето може да е опасно за болни от астма и диабет

Къпането в морето е противопоказано при болести на дихателната система, сърдечно-съдовата система и захарен диабет, а заплахата от къпане в басейни е обвързвана с алкохолна приложимост, оповестиха от съветското Министерство на здравеопазването, представено от БГНЕС.
" Както при всяка физическа интензивност, и при къпането има медицински противопоказания - болести на сърдечно-съдовата система, респираторни болести, инфекциозно-възпалителни процеси, болести на нервната система, диабет, епилепсия ", заяви основният психиатър-нарколог в Министерството на здравеопазването на Московска област, Виталий Холдин.
Той акцентира, че в допълнение към заболяванията, огромна заплаха при къпане в басейни предизвиква използването на алкохол. По думите на Холдин, той въздейства на държанието, ориентацията и координацията на придвижванията.
" Под въздействието на алкохола стартират процеси на нарушено дишане, пациентът престава да усеща заплахата, инстинктът за самозапазване се потиска. Това е честа причина за пострадвания и злополуки ", добави основният психиатър на свободна процедура в Министерството на здравеопазването на Московска област Борис Белозеров.
Експертите подчертаха, че даже и без приложимост на алкохол, когато се къпете в студена вода, тялото е подложено на стрес: потреблението на О2 от органите и тъканите се усилва, стените на кръвоносните съдове се стесняват, сърдечният темп и кръвното налягане се покачват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР