Къпането на котката е възможно, дори понякога е наложително, но

...
Къпането на котката е възможно, дори понякога е наложително, но
Коментари Харесай

Как да изкъпем котката?

Къпането на котката е допустимо, даже от време на време е неотложно, само че то не спада към постоянните грижи за котка и здравето на нашия домакински любим. Възможно е даже изцяло да премахнем досадната грижа от позиция на котката ни.

Вроденият инстинкт за самопочистване, подсилен от гребена и четката, изцяло отстраняват нечистотиите и праха от козината на котката. До къпане на котката се стига при: мощно замърсяване, което не може да се почисти по нормалните способи, или изкъпване на котката преди представянето на галерия.

Трябва да се заобикаля честото къпане, обезмасляването намалява естествената отбрана против влага и замърсяване. Преди къпане котката не трябва да се е хранила към 4 часа и по опция да се е изходила преди да я изкъпем.

Изборът на съда за къпане е значим. Ваната е положително решение, само че би трябвало на дъното да има твърда постеля, с цел да не се подхлъзне котето. Водата би трябвало да стига доникъде на корема му, с цел да се резервира възприятието за сигурност. Температурата на водата не трябва да надвишава 35 градуса.

Миещото средство - шампоан, би трябвало да е особено за котета. Трябва да се приготви и огромна, мека, затоплена забрадка за подсушаване. Трябва да се вземат и всички ограничения за сигурност както на домашния любим, по този начин и на стопанина, по тази причина е добре да се извърши процедурата от двама индивида.

Трябва да предвидите реакцията на вашия домакински любим. Ако се съпротивлява мощно, добре е да се допитате до ветеринарен доктор дали е належащо котката да одобри успокоителни.

Пригответе принадлежностите - шампоан, забрадка за лицето и главата на котето, огромна забрадка за тялото. Предпазно облекло за този, който я къпе.

Стъпка 1

Тествайте водата с ръка, не би трябвало да бъде нито студена, нито гореща.

Стъпка 2

 Къпане на котката

Сложете котката във ваната и намокрете козината, като я обливате с душ или канче, пазейки главата.

Стъпка 3

Нанесете шампоана и разтрийте с пръсти. Пазете очите и ушите, както и носа на котето. Лицето и главата се изтриват деликатно с забрадка, не се поливат с вода.

Стъпка 4

Изплакнете шампоана, като употребявате душ или канче. Проверете да не е останал шампоан по козината, който да провокира след това дразнене на кожата. Отстранете такива останки с влажна забрадка.

Стъпка 5

Подсушете котката с мека забрадка. Може да ползвате и сешоар, само че единствено на най-ниска степен и за малко. Добре е котето да остане още малко до източника на топлота след изсушаването. Не забравяйте да премиите вашия домакински любим с лакомство, в случай че е изтърпял героичен тази процедура.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР