Капана - арт с дъх на бира и още нещо

...
Капана - арт с дъх на бира и още нещо
Коментари Харесай

Рекорд! Марсилия-Прованс 2013 привлече 11 млн. гости

Капана - арт с мирис на бира и още нещо Кой дърпа конците на нощния живот в Пловдив Клубната и хип-хоп музика най-търсени по заведенията Нощен живот: Възход и проваляне на клубове и нощни заведения
Европейска столица на културата е донесла действителни и дълготрайни стопански изгоди в разнообразни европейски страни. По данни на Представителство на Европейска комисия в България върхът е за " Марсилия-Прованс 2013 ", когато двете френски местоположения са привлекли 11 милиона туристи. Тогавашната ЕСК е част от огромен капиталов план за нова културна инфраструктура на стойност 600 млн. евро. Марсилия 2013 е събрала 16.5 милиона евро от спонсорство на 207 частни компании.

Изчислено е, че всяко евро от публичните пари, вложени в Монс 2015, Белгия, е донесло сред 5.5 и 6 евро за локалната стопанска система. Рекордът за най-вече доходи от ЕСК обаче към този момент се държи от полския град Вроцлав. През 2016 година в него е привлечена една от най-големите вложения по програмата Европейска столица на културата - почти 615 милиона евро. В рамките на семейството повече от 40% от културните и креативен промишлености на града са отчели покачване в оборота.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР