Къпалнята Мария Луиза в Борисовата градина или ще се възстанови

...
Къпалнята Мария Луиза в Борисовата градина или ще се възстанови
Коментари Харесай

Елен Герджиков: Къпалнята "Мария Луиза" ще се възстанови от собственика или ще се изкупи от общината

Къпалнята " Мария Луиза " в Борисовата градина или ще се възвърне от притежателя й, или той ще би трябвало да договаря с общината да я изкупи назад, изясни Елен Герджиков, ръководител на Столичния общински съвет пред " 24 часа ". Според него това диктува пазарната логичност, другояче притежателят има парцел, който да му носи единствено разноски.

На въпрос дали има действителен късмет Столична община да си върне къпалнята и Летния спектакъл в Борисовата градина, Герджиков изясни, че сега екипът на кмета Фандъкова изготвя нов юридически разбор по всички проблеми с частната благосъстоятелност в парка. " Той би трябвало да предложи съответно решение за всеки от случаите ", сподели Герджиков.

Тези два обекта са от " едни тъмни времена в ръководството на София, когато доста други терени в столичните паркове станаха частни по един или различен метод ", уточни той, само че не конкретизира имена. В последните години дори имало планове в къпалнята да се строи хотел, само че общината не позволила това, похвали се той.

" Много е значимо да се разбере, че приемането на Подробния организационен проект на Борисовата градина ще подсигурява, че в бъдеще на мястото на къпалнята ще има единствено къпалня ", повтори Герджиков, само че не се ангажира със период по кое време тя в действителност ще проработи за софиянци.

Стадион " Българска войска " би трябвало да се обнови, както и колодрумът, само че не би трябвало да надвишават " сегашните архитектурни размери ", сподели той като добави, че е израснал на този стадион, в баскетболната му зала.

Разкритията на опозицията в Столичния общински съвет, че общината заплаща над 11 милиона лв. годишно на компания на Румен Гайтански-Вълка посредством общинската " Чистота Искър ", Герджиков напомни, че тъкмо ГЕРБ спрял монопола на Вълка в чистенето на София като го изгонил през 2009 година от този бизнес. Сегашното източване на общински пари към компания на Вълка било спряно от кмета Фандъкова, която в края на 2018 година изпратила данните от инспекцията на " Чистота Искър " в прокуратурата.

Като доскорошен член на националния избирателен щаб на ГЕРБ Елен Герджиков разяснява и кандидатурата на партията му за столичен кмет. " Аз работя от 12 години с нея (Йорданка Фандъкова) и считам, че тя е най-хубавият претендент ", уверен е ръководителят на Столичния общински съвет.

Той назова ремонта на ул. " Граф Игнатиев " като " строителна и политическа сага ". Недоволството и рецензиите на жителите му харесали, тъй като имали потребен резултат върху крайния резултат на ремонта на " тази знакова за София улица ".

" Научихме се да виждаме и да отстраняваме грешките си в придвижване ", призна Герджиков в края на мандата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР