Капъкуле. Да се предприемат мерки както от българска, така и

...
Капъкуле. Да се предприемат мерки както от българска, така и
Коментари Харесай

Мерки за ускоряване на обработката на товарни автомобили договориха на среща българските и турските митнически и гранични власти

Капъкуле. Да се подхващат ограничения както от българска, по този начин и от турска страна за оптимално увеличение на пропускателната опция на граничните пунктове Капитан Андреево - Капъкуле и Лесово - Хамзабейли, без да се отстъпва от равнището на граничен и митнически надзор – за това се договориха на взаимна среща на турския пункт Капъкуле българските и турски гранични и митнически управляващи, оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Митници “ . Срещата бе във връзка извънредно интензивния трафик и скупчването на товарни коли през последната седмица. От българска страна в срещата участваха Георги Костов - шеф на Агенция „ Митници “, основен комисар Светлан Кичиков - шеф на Групово дело „ Гранична полиция “, Бойка Гашева - шеф на Търговско дружество Южна морска и Тихомир Георгиев, зам.-директор на Търговско дружество Южна морска на Агенция „ Митници “, Марин Иванов - шеф на Гранично полицейско управление-Свиленград и Емил Гочев - шеф на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, а от турска страна - Яшар Оджак - шеф на Регионална дирекция на митници и търговия за район Тракия, и Халил Гюземер - шеф на лекия и тежкия трафик на граничен пункт Капъкуле.
Конструктивно и делово граничните и митнически управляващи на двете страни разискаха в елементи обективните условия и спецификите, които водят до образуването на колони от камиони пред пунктовете. Бяха набелязаха незабавни ограничения и от двете страни бе стихотворец ангажимент обработката да се прави на оптимални обороти.
Повишаване двойно на товарния трафик през актуалната година по отношение на 2015 година и 20% покачване по отношение на 2018 година регистрира шефът на Агенция „ Митници “ Георги Костов, който акцентира, че към този момент са реализирани договореностите, признати при предходни двустранни срещи.
Между българските и турските гранични управляващи има добра съгласуваност, акцентира по време на срещата основен комисар Светлан Кичиков.
Българската и турската страна се сплотиха към мнението, че на база на сделките при извършената среща ще бъдат положени оптимални старания от всички контролни органи от двете страни на границата, които ще доведат до превъзмогване на създалата се конюнктура.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР