Канзас Сити и Сан Франциско ще спорят за титлата на

...
Канзас Сити и Сан Франциско ще спорят за титлата на
Коментари Харесай

Супербоул LIV: Канзас Сити – Сан Франциско

Канзас Сити и Сан Франциско ще спорят за купата на НФЛ. „ Вождовете” си осигуриха появяването на Супербоул за първи път от 50 години насам откакто победиха във финала на АФК Тенеси с 35:24 . В мача за купата на НФК изненада също нямаше. Сан Франциско взеха решение разногласието за едно полувреме и след 37:20 против Грийн Бей стигнаха седмия Супербоул в историята си.

За разлика от дивизионния плейоф с Хюстън преди седмица Конституционен съд не проспаха първата четвърт. Въпреки че както преди седмица отново губеха след първите 15 минути. Но също като преди седмица с дълга серия тъчдауни обърнаха мача в своя изгода. „ Вождовете” означиха 28 безответни точки с помощта на Тайрийк Хил, Патрик Махоумс (23 от 35 за 294 ярда, три подадени тъчдауна и един маркиран по земя) и Деймиън Уилямс. В добавка Сами Уоткинс откри точковото поле на противника за първи път от 8 септември насам, хващайки 60-ярдова бомба на Махоумс.

Канзас Сити станаха и първият тим от октомври насам, който реши ребуса „ Дерик Хенри”. Рънингбекът на Тенеси означи дежурния си тъчдаун, само че бе стеснен до едвам 69 ярда по земя, като през второто полувреме не бе фактор в мача.

В НФК Сан Франциско нанесоха гибел с 1000 промушвания на Грийн Бей, тотално размазвайки отбранителната им линия. „ Найнърс” пробягаха 285 ярда, като Рахийм Мостърт се регистрира с 220 (б.а. – клубен връх в плейофите) и се обезсмърти паралелно до Ал Бънди с четири тъчдауна в един мач. Превъзходството на домакините на линията на битката бе толкоз смазващо, че струващия $137 500 000 куотърбек Джими Гарополо трябваше да хвърли всичко на всичко осем паса. Което се оказа най-малкото количество за тим победител в мач на елиминации от Супербоул VII през 1973 година!

Сан Франциско водеха с 27:0 на полувремето, след което разрешиха на Грийн Бей да създадат резултата малко по-приличен. Арън Роджърс приключи с индикатори 31 от 39 за 326 ярда, два тъчдауна и два интерсепшъна. Вторият от тях – към Ричард Шърман 108 секунди преди приключване на постоянното време.

Супербоул LIV ще се играе в нощта на 2 против 3 февруари българско време в Маями.
Резултати :
Канзас Сити – Тенеси 35:24
Сан Франциско – Грийн Бей 37:20 Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР