Каньо Кристалес, смятана за най-красивата река в света, се намира

...
Каньо Кристалес, смятана за най-красивата река в света, се намира
Коментари Харесай

Каньо Кристалес – най-красивата река в света

Каньо Кристалес, считана за най-красивата река в света, се намира в северната част на Колумбия, покрай Ла Макарена. Широка е 20 м и е дълга 100 км. Наричана е още и " Реката на петте цвята ". Тя се разграничава от всички други реки в света и е толкоз красива, че е задоволително да бъде посетена и забелязана единствено един път, с цел да остави усещане за цялостен живот.

Снимките на Каньо Кристалес наподобяват изображения, обработени с Photoshop, само че в действителност са напълно действителни. Това се дължи на цветовете на дъгата, които реката отразява през другите сезони всяка година. Многоцветни мъхове и водорасли, живеещи на скалното речно дъно, са повода за този необикновен естествен феномен. Оцветяването се получава сред сухия и дъждовния интервал, когато мъховете и растенията на дъното цъфтят.

Водопадите от реката прибавят още повече искра и способстват за към този момент съществуващия театър на цветовете. Реката е естествено завещание за народа на Ла Макарена и притегля доста пътешественици и туристи от целия свят.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР