Каня всички приятели на Украйна да посетят Киев. Тук може

...
Каня всички приятели на Украйна да посетят Киев. Тук може
Коментари Харесай

Зеленски призова още държавни лидери да отидат в Киев

„ Каня всички другари на Украйна да посетят Киев. Тук може да бъде рисково. Защото нашето небе към момента не е затворено за съветски ракети и самолети “, разгласи в Telegram тази нощ украинският президент Володимир Зеленски след края на диалозите с трима европейски водачи, които персонално посетиха Киев.

В изказване, публикувано от кабинета му, президентът благодари на министър председателите, които през вчерашния ден поеха към столицата на фона на оповестения комендантски час и продължаващите обстрели.

Министър-председателите на Полша, Словения и Чехия са създали „ страхотна смела, вярна и другарска стъпка “ съгласно Зеленски. Той разгласи, че „ с такива другари, с такива страни, с такива съседи и сътрудници в действителност ще можем да спечелим “.

„ В миг, когато доста посланици напуснаха Украйна поради пълномащабната инвазия на Русия, тези високопоставени лица, водачи на техните красиви самостоятелни европейски страни, не се опасяват от нищо “, сподели президентът пред кореспонденти след визитата на Матеуш Моравецки от Полша, Янез Янша от Словения и Петър Фиала от Чехия.

Заедно те са разговаряли за гаранции за сигурност за Украйна, усилване на глобите против Русия и участието на Украйна в Европейския съюз. Страната подаде молба за участие на 28 февруари.

Снощи тримата водачи дойдоха в Киев с трен по скришен маршрут, а Фиала показа и фотография, на която се вижда по какъв начин той, Моравецки, Янша и полският вицепремиер Ярослав Качински беседват, гледайки географска карта на път към Киев.

 

Dnešní cesta do Kyjeva s premiéry a a vicepremiérem Jaroslawem Kaczyńským za ukrajinským prezidentem a premiérem.
— Petr Fiala (@P_Fiala)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР