Каня утре на консултации първата по численост парламентарна група, каза

...
Каня утре на консултации първата по численост парламентарна група, каза
Коментари Харесай

Радев каза кога ще насрочи консултациите с партиите

Каня на следващия ден на съвещания първата по бройка парламентарна група, сподели пред публицисти президентът Румен Радев. Той посочи обаче, че няма да бърза с консултациите и раздаването на мандатите.

„ Парламентът има да свърши доста работа. Очаквам надлежно и партиите да поемат своята отговорност и да не се позволява грешката на последния парламент. Тогава въпросът за властта някак си обсеби цялата активност на Народно събрание. Един месец не можаха да сформират съответните парламентарни комисии. Парламентът потъна в кавги, което обезсили активността му “, разяснява Радев.

По думите на президента е изключително значима да се направи всичко допустимо и да се сътвори нужната среда в Народното събрание, тъй че да се прегледа деликатно Закона за държавния бюджет и множеството закони, които чакат да бъдат признати, с цел да се реализира обществени и икономическа непоклатимост.

На въпрос по какъв начин гледа на концепцията за кабинет на малцинството Румен Радев съобщи, че това зависи напълно към какви цели и правила ще се обединят партиите за взаимоотношение вътре в Народното събрание, тъй че да може да работи, съобщи bTV.

„ Знаете, че кабинет на малцинството в България е извънредно мъчно “, добави президентът.

Трябва ли да се върнат хартиените бюлетини?

„ Машинното гласоподаване способства значително и изигра голяма роля за унищожаване на недействителните бюлетини, на сбърканите и подправяни неведнъж протоколи, а също по този начин и за ограничение на купения избор. Ако депутатите оферират някакво по-ефективно решение, дано да го забележим “, прикани Радев.

Според него връщането на хартиените бюлетини би означавало фрапантно увеличение на недействителния избор и още веднъж сагата с неведнъж поправяни изборни бумаги и протоколи ще се повтори.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР