Каня Никола Минчев с най-добри чувства на публичен дебат -

...
Каня Никола Минчев с най-добри чувства на публичен дебат -
Коментари Харесай

Чолаков от ГЕРБ-СДС: По 20 пъти на ден чувам: „Връщайте се, че стана страшно!

Каня Никола Минчев с най-хубави усеща на обществен спор - с медии и без ограничаване на времето.   остави постоянна страна, а в този момент има опустошения, грабежи и 11 милиарда лв. недостиг.   " Промяната " можеше да се научи на почитание по лесния метод, в този момент ще го направи по сложния.  При липса на устойчиво държавно управление през пролетта от страната може да не остане камък върху камък.  Това са част от акцентите на претендентът от ГЕРБ- Радомир Чолаков в изявление за " Марица ".

- Г-н Чолаков, четвърти избори подред за 17-18 месеца. С какво тези ще са по-различни от предходните три?

- С това, че се видяха резултатите от ръководството на „ Промяната ”. Ако на предходните избори посредством масирана психическа офанзива на българите им беше внушено, че непременно би трябвало да гласоподават за нещо ново и друго, в този момент към този момент знаем цената, която платихме за опита. Блокирани институции, разрушени обществена и пенсионна системи, спрени инфраструктурни планове, жесток обир през медиатори и офшорки, и за похлупак - 11 милиарда лв. недостиг. През април 2021 година остави една страна в положително положение. След три служебни държавни управления и едно постоянно на „ Промяната ” виждате какво е ситуацията. Това е разликата.

- Най-важният въпрос е сякаш не кой навръх кое място ще се класира, а дали ще се сформира устойчиво болшинство. Оптимист ли сте в това отношение?

- Длъжни сме да сме оптимисти. Ако всички изпаднем в отчаяние и непрестанно си повтаряме, че няма смисъл да се гласоподава, че партиите в никакъв случай няма да се схванат, че всичко е провалено, то това е най-сигурният път, по който можем да затрием страната си. Подобни внушения са детайл от същата психическа офанзива. Някой желае да сме скарани, с цел да може страната да се поддържа в положение на свободно рухване. Сигурен съм, че този път ще направи всичко по силите си, с цел да има устойчиво болшинство и отговорно държавно управление. Ако не се получи, виновността няма да е наша.  

- Кои са партиите, с които би управлявал? И с кои е невероятно?

- Моля ви, не задавайте повече този въпрос по този метод. Така се дълбаят разграничителни линии, които в един миг стават непреодолими, а след това питате: Как се стигна дотук? Всяка партия съставлява български жители, а всички български жители заслужават почитание, тъй като са равни по достолепие и права. Политическите сили, изключително новите, би трябвало да си запишат този парламентарен принцип и да го повтарят на глас, до момента в който го научат наизуст. Когато всички политически фактори възприемат това базисно състояние, тогава разговорът може да стартира. Започне ли един път разговорът, нещата ще стартират да се подреждат. Ще го кажа напряко. Тези, които започнаха войната против преди две години, би трябвало да схванат, че не могат да водят война против стотици хиляди българи. Когато те стартират да почитат гласоподавателите на и да се преценяват с тяхната воля, тогава въпросът за ръководството ще се реши от единствено себе си. 

- Между вас и " Промяната " летят " стрелички " - те споделят, че можете да сте коалиция, само че без Борисов. Вие казвате - коалиция, само че без Петков и Василев. Реално ли е въпреки всичко някакво ръководство сред и Политическа партия?

- През миналата година няколко нови политически плана бяха употребявани като тарани, с които да се нанасят удари върху, а с това и върху цялата политическа система. Първо се счупи планът „ Изправи се. Мутри вън ”. После се счупи Има Такъв Народ. Партията претърпя известни вреди, само че остана цяла и в този момент е в доста положително здраве. В тази връзка прави ли ви усещане по какъв начин някои от най-радикалните представители против от предходната година в последно време смениха тона и започнаха да стават доста обрани и деликатни в изрече си? Те схванаха, че е незаобиколим фактор и че атакувайки него, те вредят единствено на себе си и на страната. Политическа партия не престават да си фантазират, че тяхното политическо ООД, учредено от няколко второкачествени специалисти по манипулиране на публично мнение, може да надделее над най-голямата национална партия в България, задоволително е единствено да лъжат непрекъснато и безсрамно. Решили са, че българите са балами, които елементарно се мамят, и работят по тази скица. Обидно е някак. Не мислите ли? Сега е ред на Политическа партия да изпитат същото, което изпитаха гореспоменатите обединения. С Политическа партия ще може да се беседва, когато се научат на почитание. Можеха да го научат по лесния метод, само че те желаят да е по сложния. Така да бъде. 

- Безспорно газовата тематика и войната в Украйна ще дадат отражение на резултатите на 2 октомври. Кой би помпал рейтинг около горещите тематики?

- Въпросът, който сега всички си задават мислено, е кой може да извади България от всички рецесии, в които ни набута държавното управление на Кирил Петков и кой най-дипломатично може да ни защищити от резултатите на войната, която се води на отсрещния бряг на Черно море? Ако щете, и от миграционния напън от юг, който отново стартира. Отговорът на този въпрос е явен. Всеки, който стигне до същия отговор, дано го изрази с гласа си на 2  октомври. Моля ви, единствено не си казвайте: Абе, аз съм отчаян, няма да им гласоподавам, да вършат каквото щат! Тези избори въобще не са смешка. Ако заживеем с мисълта, че на тези избори няма да се случи нищо позитивно и през пролетта отново ще се върви на още едни избори, то ние в действителност ще си играем със ориста си! Ако след 2 октомври нямаме устойчиво и отговорно държавно управление, през пролетта може да не е останал камък върху камък. Гласувайте, апелирам ви, и то гласувайте „ за ”. За този, който съгласно вас може. Не за някой който ви кефи, само че очевидно не може. Защото неговото неможене го плащаме всички. На мен ми омръзна да заплащам, с цел да се учи някой на мой тил и за моя сметка. Хайде, няма потребност! 

- В Пловдив-град главните сили излъчиха водачи от други градове, най-вече софиянци - Бойко Борисов, Никола Минчев, Христо Иванов, Кристиан Вигенин. Защо се получава постоянно по този начин?

- Това значи, че Пловдив е доста значим и специфичен град. Знаков град. Прави усещане обаче, че този път Кирил Петков заобикаля челния конфликт с Бойко Борисов. Вместо да излезе самичък против Борисов, което би било почтено, пуска Никола Минчев, което от страна на Кирил Петков е неприлично. Ако приемем, че водачеството на листите в Пловдив е „ литмусов тест ” за настроенията в партиите, то настроението в Политическа партия е, че Кирил Петков се опасява. Прав е да се опасява.

- Кое е новото в програмата на и вашата персонална съответно за Пловдив, което си заслужава в действителност да чуят и прочетат пловдивчани?

- Новото в програмата на е, че слагаме на челните места две тематики, които партиите на „ Промяната ” бяха приватизирали - правосъдна промяна и околна среда. И по двете тематики сътрудниците, изключително от Демократична България, се провалиха с гръм и тропот и потвърдиха, че с изключение на да закриват, да унищожават, да се пробват да кадруват и да стопират планове, те други новаторски хрумвания нямат. Тъй че на равнището на националната политика ще се върне в тези две тематики с съответни ограничения и начинания, с цел да покаже по какъв начин би трябвало да се вършат нещата.

Колкото до Пловдив, доста бих се радвал, в случай че мога да споделя моите персонални визии за града ни в директен обществен спор с Никола Минчев. Макар и лидер на листата на Политическа партия, той не е в категорията на Бойко Борисов, което прочее се отнася и за Кирил Петков - не е. Казвам това с най-хубаво възприятие, като факт. В 47-ия парламент аз имах добра връзка с господин Минчев и мисля, че и той ще се съгласи, че сме си тъкмо в категорията, в това число и професионално. Какво ще кажете да си организираме един обществен спор, с аудитория и всички медии, без ограничаване във времето? Отдавна не е имало такива диспути и мисля, че ще е забавно. А и Пловдив го заслужава.

- Какво най-често ви споделят елементарните хора, когато ви срещнат на улицата в Пловдив?

- Ако предходната година не беше необичайност някой минувач да извръща глава, когато се разминавахме на улицата, през днешния ден най-малко по 20 пъти дневно слушам израза: " Връщайте се, че стана ужасно! ". Темата сега са рисковете, пред които е изправена нацията, локалните проблеми като че ли са отстъпили на назад във времето. Колегите ми от споделят, че същото е в цялата страна.

- Кои са целите в народен проект, с което новото държавно управление (ако има) би трябвало незабавно да се заеме?

- Енергийна рецесия, финансова стабилизация, рестарт на огромните инфраструктурни планове, с цел да се задвижат колелата на стопанската система. Едновременно. В композиция тази задача наподобява като „ площ на кръга ”, само че има решение. Ще би трябвало да затегнем коланите, тъй като ще друса, само че можем да се оправим.  

- Егоистично видяно, с опрощение за израза, не е ли по-добре да си  в съпротива тази зима? Цени на сила скачат по целия свят и хората сигурно ще избухнат против високите сметки?

- Егоистично видяно е по този начин. Но е безконтролно. Запомнете едно. Който споделя „ в никакъв случай с ГЕРБ ”, или желае България да бъде ръководена единствено от служебни държавни управления, или желае напряко да бъде срината до основи. По това ще познаете кой кой е.

- Каква е рецептата българинът да оцелее до пролетта?

- Няма какво да се лъжем, ще затягаме коланите, само че ще се оправим. Важното е един път да стъпим на крепко. В момента политическата система е като преносими пясъци. Огледайте се и преценете коя е скалата, за която можете да се хванете!

- В рамките на положителния хазартен звук - по какъв начин ще се споделя министър председателят на България по Коледа? 

- Всяка власт е от Бога, тъй че Той ще реши. Все отново дано не забравяме и положителната българска сентенция: „ Господ дава, само че в кошара не вкарва! ”. Бог е милосърден, само че и ние би трябвало да поставим известно изпитание. Например да се разходим до изборната секция и да изберем с разсъдък. С възприятията видяхме по какъв начин е.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР