Канцлерката на Германия Ангела Меркел пристигна днес в Москва за

...
Канцлерката на Германия Ангела Меркел пристигна днес в Москва за
Коментари Харесай

Путин подари букет на Меркел и й обеща делово посещение

Канцлерката на Германия Ангела Меркел дойде през днешния ден в Москва за договаряния с президента на Русия Владимир Путин във евентуално последното си посещаване като канцлер. Преди началото на срещата съветският президент сервира букет цветя на немската канцлерка и сподели, че " това няма да бъде единствено прощално посещаване ", а " посещаване, изпълнено със съществено и делово наличие ".

Според предварителното известие на Кремъл двамата ръководители обсъждат двустранното съдействие и настоящи интернационалните и районни въпроси. От Берлин прецизираха, че измежду тематиките ще бъдат пандемията от новия ковид, спорът в Украйна, ситуацията в Беларус и Афганистан, както и газопроводът " Северен поток 2 ", споделя ТАСС.

Това е първата среща Меркел и Путин очи в очи от началото на коронавирусната пандемия. За последно двамата се видяха на 19 януари 2020 година в Берлин на интернационална конференция, отдадена на Либия. Вероятно това е последното посещаване на Меркел в Русия като канцлер. Тя към този момент разгласи, че напуща политиката след парламентарните избори в Германия на 26 септември.

След като дойде в Москва, Меркел постави венец пред Паметника на Незнайния боец в московския Александровски парк, след което кортежът й се насочи към Кремъл за договарянията с Путин.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР