Канцлерите на Германия и на Австрия Ангела Меркел и Себастиан

...
Канцлерите на Германия и на Австрия Ангела Меркел и Себастиан
Коментари Харесай

Меркел и Курц се обявиха за надеждна охрана на външните граници на ЕС

Канцлерите на Германия и на Австрия Ангела Меркел и Себастиан Курц са единомислещи по нуждата от надеждна отбраната на външните граници на Европейски Съюз.

Двамата се срещнаха в Берлин, с цел да обсъдят миграционната политика на общността, съобщи Дойче веле.

Меркел и Курц считат, че защитата на външните граници е основен детайл от тази политика.

Причина за срещата беше настояването на съдружния сътрудник на Меркел - Християнсоциалния съюз, в Германия да не се одобряват бежанци, регистрирани в други страни. Т остана част от проекта на вътрешния министър Хорст Зеехофер за новата бежанска политика на Германия.

 Европейски водачи разискват център за бежанци в Европа, само че отвън страните от Европейски Съюз
Европейски водачи разискват център за бежанци в Европа, само че отвън страните от Европейски Съюз

В страна, която не е в листата на желаните дестинации на мигрантите или на трафикантите, разяснява датският министър председател

Според Меркел е неприемливо отговорността да се носи единствено от страните, в които идват бежанците. Същевременно тя съобщи поддръжка за предходните оферти на Зеехофер по реформирането на миграционната политика.

След бежанската вълна от 2015 година страните в Европейски Съюз, които поеха главната част от мигрантския поток, не съумяха да се оправят с него. Поради това доста бежанци без документи се озоваха в разнообразни страни от общността.

По думите на Курц, сходна обстановка влиза в несъгласие с Дъблинския правилник , който регламентира в коя от членките на Европейски Съюз мигрантите би трябвало да подават съответните молби за леговище. Той разяснява,че тази процедура би трябвало да се приключи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР