Канцлерът Олаф Шолц се зарече, че правителството му ще направи

...
Канцлерът Олаф Шолц се зарече, че правителството му ще направи
Коментари Харесай

Олаф Шолц се зарече Германия да спечели битката срещу COVID-19

Канцлерът Олаф Шолц се зарече, че държавното управление му ще направи всичко допустимо Германия да се оправи в битката с пандемията от ковид и хората да могат да се върнат към естествения си живот, съобщи Асошиейтед прес.  

" Ще спечелим тази борба ", разгласи той в първата си значима политическа тирада в немския парламент. Докато представяше програмата на трипартийното си съдружно държавно управление, Шолц, който пое властта в Германия предходната седмица след дългогодишното ръководство на Ангела Меркел, акцентира, че страната му " няма време за губене ", предава Българска телеграфна агенция. 

Новият канцлер встъпва в служба във време, когато Германия се бори с най-голямата си вълна от инфекции от началото на пандемията. Има признаци, че наложените през последните седмици ограничавания стартират да забавят разпространяването на болестта и както уточни Шолц, задачата федералната република да сложи 30 милиона ваксинни дози до края на годината е изцяло постижима. 

" Да, нещата ще се усъвършенстват. Да, ще водим борбата с тази пандемия, изпълнени с решителност. И да, ще доведем тази борба до край ", сподели той пред депутатите. Шолц повтори обещанието си, че няма да има " никакви червени линии " в напъните за възобновяване на естествения живот. Новият канцлер добави, че държавното управление няма да толерира " незначителното малцинство " екстремисти, опитващи се да наложат волята си, противопоставяйки се на ограниченията за битка с ковид. 

Германските служби за сигурност предизвестиха, че някои участници в придвижването " Кверденкен " ( " Инакомислещите " ) - разнородна комбинация от групи, които са срещу противоепидемичните ограничавания - от ден на ден се радикализират. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР