Канцлерът на Германия Олаф Шолц заяви, че санкциите срещу Русия

...
Канцлерът на Германия Олаф Шолц заяви, че санкциите срещу Русия
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Снемаме санкциите срещу Русия само след консултации с Украйна

Канцлерът на Германия Олаф Шолц съобщи, че глобите против Русия могат да бъдат свалени единствено след координиране с украинската страна. Това изказване той направи в изявление за списание " Шерн ", оповестява ТАСС.

Според него Москва " ще бъде принудена да реализира съглашение с Киев.

" Ние ще отменим глобите единствено след съвещания с Украйна ", посочи Шолц, като добави, че съгласно него постигането на съглашение сред Русия и Украйна е " още доста надалеч ".

На въпрос за вероятно ходатайство на някогашния канцлер Ангела Меркел в напъните за урегулиране на спора Шолц дава отговор, че " Украйна води договаряния с Русия и с никой различен ".

" Ние консултираме и поддръжка Украйна, включително и дипломатически, дружно с другите страни. Но няма по какъв начин някой да взема решение вместо Украйна или зад тила ѝ... Само нейният президент, парламент и жители могат да сключат съглашение ", отбелязва канцлерът.

" На интернационално равнище сега сме в рискова, в действителност трагична обстановка, в която би трябвало да действаме благоразумно и деликатно. Всички съгласно силите си поддържат Украйна и в същото време не желаят нещата да стигнат до директна борба сред НАТО и Русия. Ние сме морално задължени да оказваме помощ на Украйна ", съобщи Шолц.

" Можете да сте сигурни, че държавното управление и аз като канцлер ще създадем всичко, за де не стигне до нуклеарна ескалация на спора или директна борба сред Русия и НАТО. Тази позиция споделят всички - и в НАТО, и в Европейски Съюз ", посочи Шолц.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР