Канцлерът на Германия Олаф Шолц заяви, че предложението на САЩ

...
Канцлерът на Германия Олаф Шолц заяви, че предложението на САЩ
Коментари Харесай

Шолц: Забраната за износ на руско злато трябва да се обсъди в ЕС, не в Г-7

Канцлерът на Германия Олаф Шолц съобщи, че предлагането на Съединени американски щати за възбрана на износа на съветско злато за европейски страни би трябвало да се разиска на равнище Европейски Съюз, а не в рамката на Г-7, заяви телевизия ZDF.

„ Ние обсъждаме този въпрос, само че той би трябвало да бъде подложен в границите на Европейски Съюз, защото решението за него в последна сметка няма да одобри Г-7. Ние непрекъснато ще „ усъвършенстваме” глобите си – в това могат да бъдат сигурни всички, които ги поддържат и това би трябвало да чака и съветското ръководство”, добави Шолц.

На срещата на върха на Г-7 в Германия четири от държавите-участнички оповестиха, че ще забранят износа на съветско злато в нов опит да попречат на олигарсите да купуват благородния метал, с цел да избегнат последствията от глобите против Москва.

Съвместните дейности, подхванати от Англия, Канада, Япония и Съединените щати, " ще обиден директно съветските олигарси и ще нанесат удар в сърцето на военната машина на (президента Владимир) Путин ", съобщи английският министър-председател Борис Джонсън.

Като се има поради централната роля на Лондон в интернационалната търговия със злато и паралелните дейности на Съединени американски щати, Япония и Канада, " тази мярка ще има световен резултат, затваряйки стоката от формалните интернационалните пазари ", съобщи Англия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР