Канцлерът на Германия Олаф Шолц обеща допълнителна помощ на Украйна

...
Канцлерът на Германия Олаф Шолц обеща допълнителна помощ на Украйна
Коментари Харесай

Шолц не се отказва от подкрепата за Киев, но без думите танк или Leopard

Канцлерът на Германия Олаф Шолц даде обещание спомагателна помощ на Украйна по време на събитие, отдадено на френско-германското другарство. Двете страни означават през днешния ден 60-годишнината от подписването на Елисейския контракт сред Германия и Франция, скрепил 18 години след края на Втората международна война другарството сред в миналото вражеските страни. Олаф Шолц се намира в Париж и ще организира среща с френския президент Емануел Макрон.

" Ще продължим да оказваме поддръжка на Украйна толкоз дълго и толкоз необятно, колкото е належащо ", съобщи Шолц, само че не загатна и дума за танковете Leopard, поради които Германия среща в последните няколко дни съществени рецензии от страна на редица европейски сътрудници, оповестява Der Stadard.

И през днешния ден полският министър-председател Матеуш Моравецки остро разкритикува продължаващото съмнение на немския канцлер Олаф Шолц по отношение на доставката на танковете в помощ на Киев. Позицията на Германия по този въпрос е " неприемлива ", съобщи Моравецки в изявление за полската осведомителна организация PAP, оповестено в неделя.

Ако немското държавно управление се придържа към решението си да не достави на Украйна главния военен танк Leopard 2, от страни, които ще доставят на Украйна " съвременно съоръжение " и " съвременни танкове " от личните си ресурси.
 Spiegel чете лист на немските танкове Leopard, и тези за Киев
Spiegel чете лист на немските танкове Leopard, и тези за Киев

Съществуването на листата като фактор за напън върху канцлера Олаф Шолц

Паралелно с това идва поръчката на новия немски, който декларира, че напълно скоро счита да посети Украйна. " Това, което е несъмнено, е, че бързо ще отпътува за Украйна. Вероятно даже в границите на идващите четири седмици ", споделя Писториус пред вестник Bild am Sonntag.

Той също по този начин декларира, че Бундесверът би трябвало да заеме водещо място в Европа. " Германия е най-голямата стопанска система в Европа, по тази причина и нашата цел би трябвало да бъде да имаме най-силната и най-добре оборудвана войска в Европейски Съюз. " Според него обаче това не може да бъде реализирано в границите на три години до идващите избори за Бундестаг, а ще отнеме още няколко години. " Моята задача е да задам посоката, по която да се реализира обратът ", сподели Писториус.

Военният министър назова три съществени задания, които в този момент би трябвало да бъдат изпълнени бързо и по едно и също време: доставяне с оръжие и съоръжение, модернизиране на казармите и набиране на личен състав. Не малко значение той отдава и на доверието към армията, което ще окаже въздействие и върху моралния дух в самата нея.

По необятно разисквания в последно време въпрос по кое време Германия ще вземе решение за доставката на танкове Leopard за Украйна, Писториус повтори предходните си изказвания: " По този въпрос сме в доста стеснен разговор с нашите интернационалните сътрудници, преди всичко със Съединени американски щати. "
 Провал на срещата за Украйна в Рамщайн
Провал на срещата за Украйна в Рамщайн

Няма съглашение за танковете " Леопард "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР