Канцлерът на Германия Олаф Шолц благодари на Сергей Станишев за

...
Канцлерът на Германия Олаф Шолц благодари на Сергей Станишев за
Коментари Харесай

Олаф Шолц благодари на Станишев за работата му като лидер на ПЕС

Канцлерът на Германия Олаф Шолц благодари на Сергей Станишев за работата му като президент на ПЕС. И пожела триумф на новоизбрания водач на европейската левица Стефан Льовен от Швеция. Шолц приказва пред делегатите на конгреса на ПЕС в Берлин.

 

" Сега ПЕС е подготвена да стане първа политическа мощ на идващите европейски избори през 2024 година И за това основната роля е на един човек, който направи доста за триумфа на нашето семейство. Истински европеец и политически водач с опит. Благодаря ти, Сергей, за изключителната ти работа през последните 11 години! ", уточни Шолц.

 

Вторият ден на форума на европейската левица бе отдаден на изявите на министър председателите от левицата. Домакинът Шолц приказва финален, преди него слова произнесоха министър председателите на Испания и Португалия Педро Санчес и Антонио Коща, както и министър-председателят на Малта Робърт Абела. Всички те поддържаха украинската идея в словата си. 

Санчес и Коща подчертаха нуждата от създаване на интерконектори в цяла Европа за по-добро доставяне с газ.

 

Мъжете и дамите в Украйна се борят за своята независимост, само че те се борят и за нашата независимост, посочи Франс Тимерманс, зам.-председател на Европейската комисия.

 

В първата си тирада като президент на ПЕС шведът Стефан Льовен открои нуждата от приемане на Истанбулската спогодба и изпращането на повече средства за защита в Украйна.

  " Ратификацията на Истанбулската спогодба е наложително. Правата на дамите остава съществена борба за нас, тъй като това е битка за човешките права ", съобщи той.

Льовен акцентира и, че неонацизмът стартира да получава голяма поддръжка и даде образец с Италия и родината си - Швеция и резултатите от парламентарните избори там. Президентът на ПЕС акцентира, че е належащо разширението на Европейски Съюз към Западните Балкани, Грузия и Молдова. 

 

Пред делегатите на конгреса украинска мелодия извърши киевския отбор " Мрия ". Бе прожектиран и клип за Украйна, който развълнува делегатите на конгреса.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР