Канцлерът на Германия Меркел очаква да постигне до юни европейско

...
Канцлерът на Германия Меркел очаква да постигне до юни европейско
Коментари Харесай

Меркел очаква да постигне до юни европейско съгласие по миграционния раздор

Канцлерът на Германия Меркел чака да реализира до юни европейско единодушие по миграционния разкол. Ако не успее, вътрешният министър и водач на баварската партия Зеехофер заплашва да затвори границите на Федералната република. Каквото и да се случи тогава, излъченият от Германия сигнал ще има европейски последствия. Каквото и да се случи тогава, излъченият от Германия сигнал ще има европейски последствия. Вероятно поради това другият съдружен сътрудник в държавното управление, социалдемократите, издигна европейското знаме над партийната си централа.

Това пътешестване на Ангела Меркел е с необозрима цел. Ясно е единствено, че желае да реализира европейско решение до срещата на върха на Европейски Съюз - последната под българско председателство. Затова има поддръжката на своите християндемократи.
Ангела Меркел, канцлер на Германия: Сигурност има тогава, когато се знае къде отиват бежанците, които в началото са регистрирани - да вземем за пример в Гърция, Италия или България. Няма изгода да им се каже, че няма да влязат в Германия. Ние би трябвало да знаем, че там, където е първата регистрация, процедурата по даване на леговище ще се извърши.
Като съюз са известни в Германия баварската партия и християн-демократите. Тези дни обаче малко неща ги свързват. Опонентът на Меркел в предизвикания дуел е подготвен да даде пролонгация, само че позициите остават втвърдени.

Хорст Зеехофер, вътрешен министър: Ние в Християн-социалния съюз поддържаме всяко европейско решение, всяко изпитание за реализиране на европейско решение. Ние не носим отговорност за политически решения, които са разделяли Европа.

Тази вечер Меркел беседва с италианския министър председател в Берлин, а на следващия ден държавните управления на Германия и Франция ще заседават дружно. Търсеното европейско решение не наподобява безнадеждно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР