Канцлерът на Германия Ангела Меркел започна по обичайния начин днешното

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел започна по обичайния начин днешното
Коментари Харесай

Изненадаха Меркел с букет за рождения й ден

Канцлерът на Германия Ангела Меркел стартира по нормалния метод днешното съвещание на своето държавно управление в Берлин с едно изключение - получи букет цветя за своя 65-и рожден ден, съобщи ДПА.

Не се очакваше тя да трансформира този факт в огромно събитие. Когато предходната седмица бе запитана за рождения ден, тя отговори: "Това значи, че човек не става по-млад. Но може би по-опитен ".

Министърът на земеделието Юлия Кльокнер честити през днешния ден на канцлера и добави: "Мъдра, внимателна, прагматична и с голям капацитет да се концентрира върху значимите неща - това е Ангела Меркел ".

Ангела Меркел, която е канцлер от ноември 2005 година, резервира високия си персонален рейтинг, макар че съгласно анкетите известността на нейния Християндемократически съюз спада за сметка на Зелените. Напоследък здравословното положение на Меркел притегля вниманието, откакто тя на няколко пъти получи пристъпи на трептене на обществени места и от този момент остава седнала на церемонии. Мандатът й отпред на федералното държавно управление изтича през 2021 година и тя е декларирала, че има намерение да го изкара до дъно, напомни ДПА.

Един от първите, който я поздрави, бе съветският президент Владимир Путин. Той е изпратил приветствен адрес до рожденичката, само че и е разговарял с нея по телефона.

От Кремъл разпространиха текста с поздравленията от Путин към Меркел, който стартира със "Скъпа Ангела, цветущ рожден ден ".

"Желая ти на първо място доста здраве, благополучие, благополучие и триумфи. Твоите лидерски и политически качества, твоята сполучлива дългогодишна активност като канцлер са високо скъп, както в Германия, по този начин и в Европа и в света. Ще се веселя да продължим взаимната ни работа и разговор. Ценя нашите взаимоотношения, които ни разрешават да обсъждаме всичко, даже най-трудните въпроси ", написа съветският президент.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР