Канцлерът на Германия Ангела Меркел смята, че газовата директива на

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел смята, че газовата директива на
Коментари Харесай

Меркел: Газовата директива на ЕК не може да спре „Северен поток 2“



Канцлерът на Германия Ангела Меркел счита, че газовата инструкция на Европейската комисия в новата си редакция няма да може да спре строителството на газопровода „ Северен поток 2 “ и вероятността планът да се състои е огромна.

„ Новата газова инструкция дава на Европейската комисия огромни благоприятни условия за възражения. Но тя не може да предотврати това “, сподели канцлерът в четвъртък вечерта, цитира думите й вестник „ Ханделсблат “. „ Проектът е получил огромна част от разрешенията “, е допълнила още тя.

При това, по думите на Меркел, ще бъде непокътнат и пренос през Украйна, която би трябвало да остане „ директна страна “, без значение от „ Северен поток 2 “. Меркел възнамерява да разиска този въпрос с новия президент на Украйна е към този момент го е разискали с президента на Русия.

„ Дадох дума “, е декларирала още Ангела Меркел.

В същото време главният претендент за изборите за Европейски парламент от Европейската национална партия и представител на Християн-социалният съюз Манфред Вебер е безапелационен, че при положение на избирането му за ръководител на Европейската комисия ще направи всичко допустимо за прекъсване на плана. Меркел обаче счита, че по този метод Вебер огласява опасения на някои страни от Източна Европа.

„ Като цяло мисля, че това е оневинен план “, счита тя.

Строителството на газопровода „ Северен поток 2 “ тече интензивно, като на територията на Германия към този момент се построява приемна станция. Липсва единствено едно от разрешенията за строителството по дъното на Балтийско море – от ръководещите в Дания, която сама предложи трети маршрут. Вчера стана ясно също по този начин, че Датската енергийна организация е предоставила за публично разискване документите по Оценка на въздействието върху околната среда
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР