Канцлерът на Германия Ангела Меркел се върна на работа в

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел се върна на работа в
Коментари Харесай

Меркел се върна на работа след две седмици под карантина

Канцлерът на Германия Ангела Меркел се върна на работа в канцлерството след две седмици под карантина в жилището си , осведоми АП.

Меркел трябваше да се самоизолира след среща с доктор, който е с позитивна проба за ковид.
 Меркел с трети негативен тест за ковид
Меркел с трети негативен тест за ковид

Тя обаче остава в изолираност

Щефан Зайберт, представителят на канцлера, заяви, че през днешния ден Меркел се е върнала на работа след рекомендацията да остане 14 дни под карантина като защитна мярка. Говорителят разясни, че канцлерът няколко пъти е бил тестван и всички пъти тестът за ковид е била негативна.

65-годишният немски водач се самоизолира на 22 март, откакто беше доказано, че доктор, който й слага ваксина, е бил с ковид. Два дни по-рано на Меркел и беше сложена ваксина против пневмококова зараза.
 Меркел: Случаите на ковид в Германия се удвояват на всеки пет дни
Меркел: Случаите на ковид в Германия се удвояват на всеки пет дни

Сега не е моментът да приказваме за анулация на тези ограничения

Меркел продължи да управлява държавното управление и да взе участие на локални и интернационалните видеоконференции от у дома.

Междувременно " Ройтерс " оповестява, че германците са застрашени от 500 евро санкция, в случай че няма отдалеченост сред тях от през днешния ден. Глобата е против нарушителите на ограниченията за обществена отдалеченост.
 И Ангела Меркел под карантина
И Ангела Меркел под карантина

Докторът, който е ваксинирал канцлера, е дал позитивна проба за COVID-19

Правителството на Германия подреди на хората да не напущат домовете си, в случай че не вървят до хранителния магазин, да упражняват и при доктор.

Забранено е събирането на повече от двама души и би трябвало да се поддържа отдалеченост от минимум 1,5 метра непрекъснато.

Местните държавни управления имат власт да постановат санкции на нарушителите. Властите в Берлин оповестиха, че санкциите ще доближават до 500 евро.

В Германия има повече от 84 000 инфектирани с ковид, 1107 са умряли.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 900 000 доказани случая, а умрелите са повече от 45 000. Регистрирани са случаи в 205 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 1 млн. случая и над 53 000 умряли в 181 страни, възстановили са се повече от 212 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР