Канцлерът на Германия Ангела Меркел потвърди, че от 2 ноември

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел потвърди, че от 2 ноември
Коментари Харесай

Меркел потвърди: Частична блокада в Германия за месец

Канцлерът на Германия Ангела Меркел удостовери, че от 2 ноември ще бъде наложена частична обсада за четири седмици , осведоми " Ройтерс ".

Новите ограничаващи ограничения са контрактувани след видеоконферентен диалог сред Меркел и водачите на 16-те провинции.
 Частична обсада в Германия от понеделник
Частична обсада в Германия от понеделник

Баровете и заведенията за хранене ще бъдат затворени до 30 ноември

Рестрикциите ще се ползват в цялата страна и ще бъдат преразгледани след две седмици.

" Това са тежки ограничения ", сподели тя пред публицисти.

Меркел предизвести, че броят на признатите пациенти в интензивните отделения се е удвоил през последните 10 дни и че здравната система ще бъде задръстена, в случай че епидемията продължи да се популяризира с такова движение.
 Меркел желае още по-строги ограничения и затваряне, с цел да спре вируса
Меркел желае още по-строги ограничения и затваряне, с цел да спре вируса

Надеждата е, че за Коледа няма да се изискват огромни ограничавания

Тя добави, че Германия е достигнала до миг, при който 75% от инфектираните не могат да бъдат проследени.

" Трябва д а действаме в този момент, би трябвало да действаме в този момент, с цел да избегнем изключително състояние в националното опазване на здравето ", акцентира тя и предизвести, че обстановката е доста сериозна.

Икономическият министър Петер Алтмайер съобщи, че съгласно Институт " Роберт Кох " източникът на разпространяване на ковид не е явен при 80% от случаите.
 Меркел: Чакат ни тежки месеци, стойте у дома
Меркел: Чакат ни тежки месеци, стойте у дома

Все повече нови огнища на ковид...

Новите правила ще разрешат на магазините да останат отворени при изискване , че има единствено един клиент на 10 квадратни метра налично пространство.

Затварят се заведенията за хранене, питейните заведения, театрите, кината, басейните и фитнесите до 30 ноември. Концертите се анулират.

Ще бъде поискано от хората да заобикалят несъществени пътувания. Пренощуването в хотели ще бъде разрешено единствено при значими бизнес пътувания.

Меркел сподели, че задачата е да се ограничи въздействието на ограниченията върху стопанската система до най-малко и учебните заведения и детските градини да останат отворени.

ДПА се е сдобила с документ с позицията на държавното управление, от който излиза наяве, че Меркел желае да ограничи събиранията до не повече от две семейства и не повече от 10 души . Тя също упорства за затваряне на заведенията за хранене, питейните заведения, хотелите и други бизнеси , до момента в който учебните заведения и най-важните магазини остават отворени.

Предложената обсада през ноември има за цел да понижи броя на новите случаи на ковид преди коледните празници , с цел да може фамилиите да честват дружно.

Германия записва рекордни 14 964 случая за последното денонощие. 85 души са умряли.

Общо 449 275 случая има в Германия и 10 098 умряли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР