Канцлерът на Германия Ангела Меркел похвали премиера Бойко Борисов за

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел похвали премиера Бойко Борисов за
Коментари Харесай

Меркел обеща от София скорошно, но поетапно влизане в Шенген


Канцлерът на Германия Ангела Меркел похвали премиера Бойко Борисов за положителната подготовка на председателството на Съвета на Европейски Съюз, изрази поддръжка за целите му и изключително за потребността от европейска вероятност за Западните Балкани, поддържа концепцията за газов хъб у нас и увери, че “скоро” ще стартира поетапно присъединение на страната ни към Шенген.

В отговор на журналистически въпрос след работната си среща с премиера в София тя акцентира, че поддържа напъните на България за влизане в зоната Шенген и доста скоро последователно и на стадии ще стартира присъединението. По думите й това ще се случи първо на летищата.

Меркел дойде в София към 13 часа на обяд в събота, а срещата й с Борисов продължи два часа и половина.

По думите на на немският канцлер тя разгласи че приветства самодейността на Борисов за обща среща Европейски Съюз - Турция, тъй като " имаме потребност от подредени връзки с нашия комшия.

Борисов помоли за доброжелателна помощ от страна на Германия за правосъдната промяна в България и ще изиска нейни специалисти да дадат оценка на прокуратурата, следствието и антикорупционния закон. “Имаме същински планове да изкореняваме (корупцията) до край”, съобщи министър председателят в наличието на Меркел.

Канцлерът на Германия не разяснява присъединението на страната ни към еврозоната, а министър-председателят изясни, че “домашното сме си го написали, а решението е на ЕЦБ”.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел дойде в София на работно посещаване в събота на обед.

На летището тя беше посрещната от премиера Бойко Борисов, който излъчи церемонията с почести през профила си във " Facebook ".

В сряда Меркел одобри в Берлин новия австрийски канцлер Себастиан Курц. В края на юни Австрия ще поеме от България председателството на Съвета на Европейски Съюз.

При идването й Борисов връчи на Меркел букет чаени рози и попита по какъв начин е предходна срещата й с президента на Франция Еманюел Макрон, с който тя се срещна в петък. Веднага по-късно той се похвали с шевицата - лого на българското председателство, с което е декориран входът на държавния терминал.

Меркел поздрави на български език с " Добър ден. "

Очаквайте детайлности.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР