Канцлерът на Германия Ангела Меркел подкрепи цел на ЕС за

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел подкрепи цел на ЕС за
Коментари Харесай

Меркел иска Германия да постигне въглеродна неутралност до 2050 г.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел поддържа цел на Европейски Съюз за реализиране на въглеродна индиферентност до 2050 година по време на интернационалните диалози за климата в Берлин, осведоми ДПА.

Меркел разясни, че желае министрите от кабинета й да намерят метод Германия да реализира въглеродна индиферентност до 2050 година , въпреки че подобен път не значи унищожаване на всички излъчвания. Вместо това Германия ще компенсира някои излъчвания със залесяване и хващане на излъчванията.
 Погребват 10 млн. тона CO2 в празни газови залежи в Северно море
Погребват 10 млн. тона CO2 в празни газови залежи в Северно море

Това ще е най-големият план от този тип в света

" Дискусията не би трябвало да бъде за това дали можем да го създадем ", обърна се канцлерът към представителите на 35 страни на интернационалната среща " Петерсбергски климатичен разговор ".

" Вместо това би трябвало да бъде за това по какъв начин можем да го създадем ", продължи тя и акцентира, че в случай че бъде открит отговор това да се случи, Германия ще застане зад апелите Европейски Съюз да си сложи за цел климатична индиферентност до 2050 година

Наскоро френският президент Еманюел Макрон разгласи, че желае задачата на Европейски Съюз да е " нулеви въглеродни излъчвания до 2050 година ".
 Най-високи равнища на СО2 в атмосферата от над 3 млн. години
Най-високи равнища на СО2 в атмосферата от над 3 млн. години

Човечеството води планетата към всеобщ мор на всичко живо

В Германия обаче Меркел е под напън от съдружните сътрудници от Социалдемократическата партия, които упорстват да се положат повече старания за осъществяване на задачата на страната за понижаване на излъчванията с 40% спрямо равнищата от 1990 година до 2020 година
 Снимка 423283
Източник:

Германия сега е на път да ги понижи до 32 на 100.

В страната до 2050 година излъчванията на въглероден диоксид се допуска, че ще бъдат 80-95% под равнищата от 1990 година

" Петерсбергският климатичен разговор " слага началото си от 2010 година за да способства за нова сила в договарянията за климата след неуспеха на срещата на върха на Организация на обединените нации в Копенхаген година по-рано.
 Меркел поддържа по-амбициозни цели в битката с климатичните промени до 2050 година
Меркел поддържа по-амбициозни цели в битката с климатичните промени до 2050 година

Меркел означи, че сега не е в позиция непосредствено да се причисли към тази група

Разговорите в Берлин, проведени дружно с Чили, са част от подготовката за срещата COP25 в южноамериканската страна през декември. Днес е вторият и финален ден на форума.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР