Канцлерът на Германия Ангела Меркел осъди убийството на саудитския журналист

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел осъди убийството на саудитския журналист
Коментари Харесай

Германия сръфа Саудитска Арабия за смъртта на Кашоги

Канцлерът на Германия Ангела Меркел осъди убийството на саудитския публицист отстъпник Джамал Кашоги в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул и акцентира, че обясненията, дадени до момента за събитията към неговата гибел, са незадоволителни и несъответстващи , оповестява " Ройтерс ".

" Ние осъждаме този акт по най-категоричен метод ", акцентират в взаимно изказване Меркел и немският външен министър Хайко Маас.

 Саудитска Арабия призна, че Кашоги е мъртъв и арестува 18 души
Саудитска Арабия призна, че Кашоги е мъртъв и арестува 18 души

Турция отхвърли да е популяризирала записа с мъченията

" Очакваме бистрота от Саудитска Арабия по отношение на събитията към гибелта му... Наличната информация за събитията в консулството в Истанбул е незадоволителна, незадоволителна и несъответстваща ", акцентират канцлерът и първият посланик на Германия.

Изразявайки надълбоко състрадание към приятелите и околните на Кашоги, те акцентират, че виновните за гибелта му би трябвало да понесат отговорността си.

Припомняме, че нощес управляващите в Саудитска Арабия оповестиха по държавната телевизия, че Кашоги е умрял в саудитското консулство в Истанбул след " юмручен пердах " с няколко саудитци , като управляващите били арестували 18 души в тази връзка. Това обаче блестящо контрастира с версията, която от петролното кралство поддържаха до момента , а точно, че Кашоги е излязъл от консулството и е липсващ, като саудитските управляващи нямали никаква визия какво се е случило с него.

 Саудитска Арабия платила на Съединени американски щати $100 млн. в деня на визитата на Помпео
Саудитска Арабия платила на Съединени американски щати $100 млн. в деня на визитата на Помпео

Двете страни отхвърлят заплащането да е обвързвано с Хашоги…

Изглежда единственият, който одобри новата версия на Саудитския Арабия по случая с Джамал Кашоги, който пишеше за американския в. " Вашингтон пост " и имаше и американско поданство, беше американският президент Доналд Тръмп , който разгласи, че обяснението на саудитците било " надеждно " и че била " добра първа стъпка " арестуването на 18-те саудитци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР