Канцлерът на Германия Ангела Меркел използва новогодишното си послание към

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел използва новогодишното си послание към
Коментари Харесай

Меркел за Нова година: Германия трябва да направи всичко възможно за глобалното затопляне

Канцлерът на Германия Ангела Меркел употребява новогодишното си обръщение към немския народ, с цел да предизвести за заплахите от световното стопляне и разгласи, че Германия би трябвало да не пести старания за справяне с тях , оповестява " Политико ".

" Глобалното стопляне е реалност. То е застрашаващо ", акцентира Меркел в авансово записана тирада, която ще бъде излъчена довечера от немските малките екрани, като добавя: " Трябва да сторим всичко допустимо, с цел да преодолеем това предизвикателство за човечеството . Това към момента е допустимо. "
 Промени в публичния климат
Промени в публичния климат

Климатичната рецесия е общ международен проблем и частичните (евро)решения не могат да разрешат рецесията

Тя добави: " На 65 години аз съм на възраст, в която персонално аз към този момент няма да изпитам на личен тил всички последствия от климатичните промени , които ще настъпят, в случай че политиците не работят. Нашите деца и внуци са тези, които ще би трябвало да живеят с следствията от това, което вършим или не вършим през днешния ден. Ето за какво употребявам всичките си сили, с цел да подсигурявам, че Германия дава своя принос - в екологичен, стопански и обществен проект - за удържането на контрола върху климатичните промени. "

Меркел също по този начин адресира провокациите, които задава все по-дигиталното бъдеще и прикани германците да одобряват ново мислене по въпроса .
 Германия одобри огромния пакет за промени по отношение на климата
Германия одобри огромния пакет за промени по отношение на климата

Облекчение за държавното управление на Меркел

" Повече от всеки път се нуждаем от куража да мислим по нов метод, силата да напуснем познати пътища, готовността да опитаме нови неща и решимостта да действаме по-бързо, уверени, че необикновеното може да успее - и би трябвало да успее, в случай че поколението на днешните младежи и техните потомци би трябвало въпреки всичко да могат да живеят добре на тази Земя ", акцентира канцлерът.

А с оптимистична нотка Меркел посочи: " Двадесетте години (на XXI век) могат да бъдат положителни години. Нека още веднъж да се самоизненадаме с това, което можем да създадем. Промени към по-добро са вероятни, в случай че намерено и уверено се ангажираме в нови неща. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР