Канцлерът на Германия Ангела Меркел изложи визията си за по-голямо

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел изложи визията си за по-голямо
Коментари Харесай

Меркел обяви война на отричащия фактите популизъм

Канцлерът на Германия Ангела Меркел изложи визията си за по-голямо обединяване и народна власт , с цел да се подсигурява, че Европейският съюз ще излезе по-силен от рецесията с ковид , която тя дефинира като най-голямото предизвикателство, осведоми " Ройтерс ".

Пред Европейския парламент в Брюксел Меркел съобщи, че нейните цели по време на шестмесечното европредседателство на Германия, което стартира на 1 юли, включват поддръжка на главните права, които са под опасност по време на здравната рецесия.
 Уловиха Меркел с маска
Уловиха Меркел с маска

Германският канцлер Ангела Меркел стартира публично да се появява с маска

Тя също акцентира нуждата от взаимност в Общността , която е тествана през последните месеци, откакто държавните управления от време на време действаха сами, с цел да си обезпечат медицински консумативи и еднолично затвориха границите си.
 Снимка 487251
Източник:

" Ние всички знаем, че моята аудиенция през днешния ден е на фона на най-голямото тестване пред Европейския съюз в историята му ", сподели Ангела Меркел по време на първата си аудиенция в Народното събрание от разхлабването на ограничаващите ограничения в битката с ковид в Европа.
 Меркел отсече: Европа е в най-тежката обстановка в историята си
Меркел отсече: Европа е в най-тежката обстановка в историята си

" Ние виждаме всеки ден, че вирусът не е липсващ "

" Европа ще излезе от рецесията по-силна от всеки път , в случай че укрепи сплотеността и солидарността ", добави тя, до момента в който депутатите - всички носеха маски - бяха седнали на разстояние.

Меркел означи, че дълбочината на икономическата рецесия, породена от пандемията, значи, че страните членки ще би трябвало да създадат компромис и да съгласуват общ фонд за възобновяване преди лятната почивка.

Фискално консервативните северни страни към момента не могат да реализират съглашение с по-задлъжнелите южни страни, които пък са най-засегнати от епидемията. Те не могат да се договорят за обсега и структурата на финансовия пакет от 750 милиарда евро.

Дълбочината на икономическата рецесия изисква да побързаме , сподели Меркел, представена от АП.
 Снимка 487254
Източник:
 Меркел скастри Съединени американски щати: Санкциите против
Меркел скастри Съединени американски щати: Санкциите против " Северен поток 2 " опонират на правото

" Завършването на плана е вярно "

" Не би трябвало да губим време - единствено най-слабият ще пострада от това. Много се надявам, че ще успеем да реализираме съглашение това лято . Това ще изисква подготвеност за компромис от всички страни - и от вас също ", продължи тя.

" Ние не би трябвало да бъдем наивни: В доста страни членки съперници на Европа просто чакат опция да злоупотребят с рецесията за реализиране на задачите си. Ние всички би трябвало да им покажем къде добавената стойност на съдействието в Европейски Съюз лежи. Трябва да покажем, че връщане към национализма значи не повече, а по-малко надзор ", изясни Меркел.
 Снимка 487253
Източник:

Без да загатва страни или политици, канцлерът на Германия съобщи: " Виждаме сега, че пандемията не може да бъде победена с неистини и дезинформация, нито може да стане с ненавист и възбуденост. Отричащият обстоятелствата популизъм сподели границите си. В демокрацията са нужни обстоятелства и бистрота . Това разграничава Европа, Германия ще отстоява това по време на председателството ".

Евролидерите ще обсъдят пакета на срещата на върха на 17 и 18 юли.

Германия ще продължи да търси ново съглашение за партньорство с Англия до края на годината , само че Европейският съюз в същото време би трябвало да се приготви за неочаквана разлъка от 2021 година, прикани Меркел.

Тя разясни, че все още има дребен прогрес на договарянията.

" Ние сме съгласни с Англия, че би трябвало да ускорим договарянията. ..Ще не преставам да упорствам за положително решение, само че ние също би трябвало да се подготвим и за вероятността от сюжет без договорка ", предизвести немският водач.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР