Канцлерът на Германия Ангела Меркел и лидерът на социалдемократите в

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел и лидерът на социалдемократите в
Коментари Харесай

Меркел: Проектирахме добро и стабилно правителство

Канцлерът на Германия Ангела Меркел и водачът на социалдемократите в страната Мартин Шулц дадоха конференция през днешния ден следобяд, в която потвърдиха новината за постиганто съглашение за сформиране на кабинет. 

" Не беше елементарно да се фокусираме върху човечествтото от една страна и да насочваме и управляваме имиграцията от друга, само че и тук успяхме да измислим добър набор от ограничения ", сподели Меркел, представена от Sky News. По думите й е проектирана коалиция за " положително и устойчиво държавно управление ", от което страната й се нуждае и което огромна част от света чака от немските политици. Коалицията ще бъде сред нейния Християндемократически съюз (ХДС), Християнсоциалния съюз (ХСС) от Бавария и Социалдемократите (ГСДП) на Шулц. 

" Знаем, че с цел да подсигурим да продължат нещата да бъдат добре за нашия народ в бъдеще, ще би трябвало да модернизираме инфраструктурата и да отправим взор към провокациите на дигитализацията ", сподели тя. " Това бе един от най-тежките епизоди ", уточни Меркел. 

Шулц, от своя страна, съобщи, че неговата партия ГСДП е съумяла да прокара много от личните си правила. " С това държавно управление Германия ще вземе дейна и водеща роля в Европейския съюз още веднъж ", сподели той. 

По-рано стана ясно, че кметът на Хамбург Олаф Шолц ще стане финансов министър и вицеканцлер, заминавайки за Берлин. Той е представител на социалдемократическата партия на Шулц. Така тя ще получи един от основните постове - финансовото министерство, замествайки консервативния покровител на икономиите Волфганг Шойбле, който бе доскорошен финансов министър. С това е по-вероятно Германия да отговори на амбициозните проекти на френския президент Еманюел Макрон за промяна в Европейски Съюз и повече помощ от Германия за борещите се с проблеми стопански системи на Еврозоната. 

Християндемократите на канцлера Меркел ще вземат постовете на министъра на финансите, вътрешния министър и на обществения министър, който дава отговор и за заетостта. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР