Канцлерът на Германия Ангела Меркел и другите два коалиционни партньора

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел и другите два коалиционни партньора
Коментари Харесай

Меркел уреди нов пост за бившия шеф на разузнаването, за да запази коалицията

Канцлерът на Германия Ангела Меркел и другите два съдружни колегата в държавното управление в неделя реализираха съглашение за рецесията към ръководителя на немското разузнаване, която заплашваше стабилността на държавното управление.
Съгласно постигнатите договорености 55-годишният Ханс-Георг Маасен, който напуща поста на началник на вътрешното разузнаване, ще бъде назначен за специфичен представител за вътрешната сигурност.
Най-важният миг е, че новата работа на Маасен няма да му донесе по-висока заплата. Предишното предложение той да заеме по-високоплатен държавен пост провокира остра социална реакция.
Кризата беше провокирана от мнения на Маасен, с които той подцени заплахата от дейностите на протестиращите предишния месец крайнодесни в Кемниц, Саксония.
Младшият сътрудник в обединението Социалдемократическата партия (СДП) излезе с остро изказване, в което изиска оставката на Маасен. Другият сътрудник на Меркел, водачът на баварския Християнсоциален съюз и вътрешен министър Хорс Зеехофер, обаче отбрани Маасен и го дефинира като извънредно способен.
Във вторник Маасен бе преназначен на поста държавен секретар в Министерството на вътрешните работи, което обаче се явява покачване и провокира остра социална реакция.
Повишаването на градуса на напрежението в обединението принуди Меркел в неделя да провежда среща на водачите на трите партии, на която да се откри нужното решение.
Мнозина коментатори дефинираха абсурда, който разклати държавното управление на най-голямата стопанска система в Европейския съюз, като политически фарс, който за следващ път показва слабостта на Меркел като водач на така наречен " Голяма коалиция ".
Социологическите изследвания сочат антиимигрантската извънсистемна партия Алтернатива за Германия (АзГ), която разгласи Меркел за " изменник ", като единствен победител от абсурда.
Според последните данни, на едни идни парламентарни избори, АзГ има капацитет да получи 16% от гласовете на немците.
Коалицията сред ХДС и ХСС ще получи вота на 28%, а сътрудниците им от СДП имат 17%. Общият резултат на " Голямата коалиция " от 45% е най-ниският откогато са правени сходни проучвания на публичното мнение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР