Канцлерът на Германия Ангела Меркел, чиято страна е залята от

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел, чиято страна е залята от
Коментари Харесай

Ангела Меркел призова Гърция и Турция за повече усилия във връзка с бежанците

Канцлерът на Германия Ангела Меркел, чиято страна е залята от невиждана вълна от бежанци, прикани Гърция по-добре да пази външните граници на Евросъюза и изиска разговор с Турция поради хилядите мигранти от Сирия, които минават директно през турската територия. Гърция също би трябвало да поеме отговорността си за отбраната на външните граници на Европейски Съюз, която в този момент не е обезпечена, сподели Меркел на конгрес на своята партия Християндемократически съюз (ХДС) в Берлин. Много бежанци изминават пътищата на Турция, преди да подхващат рисковано корабоплаване до гръцките острови и по този начин да влязат в Европейския съюз.

Гръцките управляващи, които са претрупани, нямат време даже да записват тези бежанци, които не престават одисеята си към Сърбия, след това Унгария, като най-често крайната цел е Германия. Германия, която чака 800 000 претенденти за леговище, желае също да разшири разговора с Турция за отбраната на границите на Европейски съюз.

Меркел удостовери, че единствено мигрантите, които се нуждаят от отбрана, защото бягат от войната или от гонене, биха могли да останат в Германия. Онези, които идват по стопански аргументи – колкото и да са разбираеми – не може да имат вероятности да останат у нас, акцентира тя. Трябва да кажем това ясно, в противоположен случай няма да можем да дадем нужната отбрана на тези, които се нуждаят от нея. Без да прецизира, Ангела Меркел загатна за многочислените претенденти за леговище, пристигнали от Балканите. Приблизително 40% от подадените от януари до юли молби за леговище в Германия са от жители на Балканите. Дори и в случай че се касае за лица жертва на дискриминация в своите страни, като ромите, техните молби съвсем постоянно се отхвърлят.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР