Канцлерът на Австрия Себастиан Курц разкритикува предложенията на френския лидер

...
Канцлерът на Австрия Себастиан Курц разкритикува предложенията на френския лидер
Коментари Харесай

Курц разкритикува утопичната визия на Макрон за Европа

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц разкритикува предложенията на френския водач Еманюел Макрон за Европа, осведоми " Дойче веле ".

Макрон прикани за реформиране на Европейски Съюз със противоречиви хрумвания, в това число въвеждане на минимална заплата в Общността. В публикация за огромните вестници във всяка страна членка на Европейски Съюз президентът на Франция разкритикува популизма и очерта визия за реформиране на Общността.

Курц отговори на амбициозната визия на Макрон за бъдещето на Европа, като съобщи, че някои от предложенията може би са " рискови " . В изявление за немската телевизия ARD австрийският водач означи, че е склонен с някои оферти на френския държавен глава като гранична отбрана и контролиране на интернет фирмите. Но той не поддържа апела му за европейски " обществен щит " , който ще включва минимална заплата в Европейския съюз.

" Мисля, че доста от предложенията са утопични , когато помисля за предлагането за обществен съюз или европейска минимална заплата ", разясни канцлерът.

Курц добави, че проектът за минимална заплата може да звучи хубаво, само че е " изцяло невероятно " поради разликата в стандарта на живот в Европейски Съюз.

" Мислите ли, че немските автомобилни производители ще отворят фабрики за произвеждане в Унгария или Полша, в случай че заплатите са същите като в Германия ", изясни Себастиан Курц.

Коментирайки апел на Макрон за сливане на дълга на Европейски Съюз, австрийският водач предизвести, че сходен ход би бил " рисков ", защото пари на данъкоплатците от по-фискално дисциплинирани страни ще отиват в страни с дългови проблеми.

Позицията на Курц е сходна на тази на водача на Християндемократическия съюз Анегрет Крамп-Каренбауер, която в публикация през уикенда се разгласи против " обединяването на суверенния дълг " и " европеизиране " на обществените системи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР