Канцлерът на Австрия Себастиан Курц приема за среща във Виена

...
Канцлерът на Австрия Себастиан Курц приема за среща във Виена
Коментари Харесай

Курц приема във Виена лидерите на страните от Западните Балкани

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц приема за среща във Виена държавните водачи на пет страни от Западните Балкани, оповестява националният всекидневник Die Kleine Zeitung, представен от организация " Фокус ".
В австрийската столица идват министър-председателите на Сърбия (Ана Бърнабич), Албания (Еди Рама), Босна и Херцеговина (Денис Звиздич), Косово (Рамуш Харадинай) и Черна гора (Душко Маркович). Освен тях на срещата във Виена ще участват също европейският комисар за Цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел, и Йоханес Хан, отговарящ за политиката за съседство и договарянията за разширение. Премиерът на Македония Зоран Заев анулира присъединяване си заради аргументи, свързани с работния му график.
На срещата във Виена ще бъдат разисквани европейската вероятност на страните от Западните Балкани, районното съдействие и двустранни спорове, разясниха от пресслужбата на Курц. Австрия, която сега е ръководител на Съвета на Европейския съюз, се показва като един от най-големите последователи на участието в Общността на шестте страни от района.
Програмата на форума на високо ниво стартира в 10:00 часа българско време.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР