Канцлерът на Австрия Себастиан Курц предупреди за катастрофа, подобна на

...
Канцлерът на Австрия Себастиан Курц предупреди за катастрофа, подобна на
Коментари Харесай

Себастиан Курц предупреди за нова катастрофа с мигрантите

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц предизвести за " злополука ", сходна на събитията през 2015 година, в случай че Европа не се контракти за обща реакция против миграцията, оповестява " Франс прес ".

Курц насочи предизвестието си, до момента в който той и негови министри организираха специфична взаимна среща в австрийския град Линц с баварските си сътрудници от немската партия Християнсоциален съюз (ХСС), която сега води борба за миграционната политика в границите на държавното управление на канцлера Ангела Меркел в Берлин.

 Тръмп отново захапа Берлин: Мигрантите усилиха закононарушенията в Германия
Тръмп отново захапа Берлин: Мигрантите усилиха закононарушенията в Германия

Той сложи под въпрос формалната немска статистика

" Не можем да чакаме, до момента в който имаме злополука като тази през 2015 година ", посочи Курц, имайки поради мигрантската рецесия през 2015-2016 година, при която повече от 150 хиляди души потърсиха леговище в Австрия, чието население наброява 8,7 млн. души.

Скандалът към миграционната политика в Германия сред Меркел и нейния вътрешен министър Хорст Зеехофер, който е водач на ХСС, разклати стабилността на държавното управление в Берлин.

 Извънредна минисреща на върха на Европейски Съюз в неделя поради мигрантската рецесия
Извънредна минисреща на върха на Европейски Съюз в неделя поради мигрантската рецесия

Ще вземат участие Германия, Австрия, Италия, Франция, Гърция, България и Испания

Курц настоя, че не желае да взе участие във " вътрешния немски спор ", само че приветства обстоятелството, че имиграцията още веднъж се разисква от водачите на Европейски Съюз преди срещата на върха на Общността в края на месеца.

" Ако полемиката в Германия се ускорява, това е, тъй като в този момент има нова динамичност на европейско ниво, а в този момент има по-голям късмет да забележим в края на краищата дейности от страна на Европейски Съюз ", уточни Курц.

Без да загатва Меркел, той също по този начин насочи предизвестие към нея, давайки да се разбере, че това, което счита по въпроса, е резултат от нейното решение да одобри мигрантите в Германия през 2015 година

 Европейски Съюз ще взема решение ориста на мигрантите отвън границите си
Европейски Съюз ще взема решение ориста на мигрантите отвън границите си

Ще построява специфични центрове, да вземем за пример в Северна Африка

Онези, които отвориха границите през 2015 година, " са виновни за обстоятелството, че имаме граничен надзор сред Австрия и Бавария, сред Австрия и Унгария, сред Австрия и Италия, и че ситуацията може да стане даже по-лошо ", посочи той.

Курц, който управлява дясноцентристката Народна партия, образува коалиция с крайнодясната Партия на свободата след изборите през предходната година, в които и двете партии издигнаха оправянето с имиграцията като централна тематика.

Курц беше външен министър в предходното австрийско държавно управление и постоянно се гордее с дейностите си да затвори маршрута през Балканите на мигрантите през 2016 година

 Германия се гласи да дава пари на страните от Европейски Съюз, които одобряват мигранти
Германия се гласи да дава пари на страните от Европейски Съюз, които одобряват мигранти

До 1 юли Меркел би трябвало да откри решение на казуса с мигрантите

Премиерът на немската провинция Бавария Маркус Зьодер акцентира, че Мюнхен и Виена " имат обща увереност и позиция " по тематиката .

Курц съобщи, че има намерение да трансформира миграцията в съществена тематика, когато Австрия поеме ротационното председателство на Европейски Съюз при започване на юли, като се впусна в търсене на съдружници за позицията си.

През предходната седмица той разгласи, че Зеехофер, австрийският вътрешен министър Херберт Кикъл и новият вътрешен министър на Италия Матео Салвини, който е водач на ксенофобската " Лига ", са образували " ос на искащите " за битка с незаконната имиграция.

Утре Курц ще посети Будапеща, с цел да участва на среща на водачите на страните от Вишеградската четворка (Унгария, Полша, Чехия и Словакия), които обичайно поддържат твърдите политики в региона на миграцията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР