Канцлерът на Австрия Себастиан Курц осъди в Киев руската агресия

...
Канцлерът на Австрия Себастиан Курц осъди в Киев руската агресия
Коментари Харесай

Австрийският канцлер Курц осъди руската агресия в Украйна

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц осъди в Киев съветската експанзия в сепаратистката източна част на Украйна, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Не се изричам единствено като канцлер, а и като ръководител на Съвета на Европейски Съюз: нужна е ясна реакция на съветската експанзия ", съобщи Курц на взаимна конференция с украинския президент Петро Порошенко.

Австрия сега е ротационен ръководител на Европейски Съюз.

Австрийският канцлер прикани Русия да се върне на масата за договаряния във формат " нормандска четворка " (Франция, Германия, Русия, Украйна) за мирния развой в Украйна.

Посещението на Курц в Украйна идва в внимателен миг от връзките сред Виена и Киев. Украинските управляващи бяха скандализирани от неотдавнашното посещаване на Владимир Путин в Австрия. На 18 август съветският президент участва на сватбата на външната министърка Карин Кнайсъл и танцува валс с булката.

Тази аудиенция провокира бурни разногласия в Австрия. Путин я отбрани като имаща строго персонален темперамент и направена по покана на Кнайсъл. След това той отиде в Берлин за диалози с немската канцлерка Ангела Меркел.

Пожелал анонимност почитан украински представител сподели, че австрийският канцлер е заречен да даде на Киев пояснения за визитата на Путин.

Петро Порошенко съобщи, че " сватбите няма да оказват помощ за прекъсване на съветския агресор " в Украйна, като в същото време благодари на Виена за " мощната й поддръжка ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР