Канцлерът на Австрия Себастиан Курц обяви, че иска отстраняването от

...
Канцлерът на Австрия Себастиан Курц обяви, че иска отстраняването от
Коментари Харесай

Политически трус в Австрия

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц разгласи, че желае отстраняването от поста на вътрешния министър Херберт Кикъл, който е представител на крайнодясната Австрийска партия на свободата, предадоха международните организации.

Курц сподели, че е предложил на австрийския президент Александър Ван Дер Белен да в профил Кикъл от поста му. В Австрия президентът е този, който има пълномощията да подхваща сходни стъпки. Курц стимулира решението си с това, че Кикъл е забъркан в събитията от скандалния видеозапис с някогашния водач на АПС Хайнц-Кристиан Щрахе, който допреди броени дни беше вицеканцлер на Австрия.

Канцлерът добави, че отстраняването на Кикъл цели да подсигурява цялостното следствие по случая с видеото за корупционен скандал, в който бе забъркана крайнодясната партия и да се реализира цялостна бистрота по случая. Курц разгласи, че е подготвен да продължи работата на кабинета си като държавно управление на малцинството след оставката на вътрешния министър и да смени всички министри от АПС с специалисти до произвеждането на предварителни парламентарни избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР