Канцлерът на Австрия Себастиан Курц каза днес в интервю, че

...
Канцлерът на Австрия Себастиан Курц каза днес в интервю, че
Коментари Харесай

Себастиан Курц: Страните, приели много мигранти и с голям дълг, охотно ни вземат парите

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц сподели през днешния ден в изявление, че някои страни от Европейски Съюз, които са приели доста мигранти и имат огромен дълг, " драговолно вземат нашите пари ", съобщи Ройтерс.

Пред австрийската социална телевизия ОРФ Курц предложи смяна в контракта за Европейски Съюз, тъй че да бъдат налагани наказания на страните, които не записват вярно мигрантите или усилват вътрешния си дълг. " Става дума за страни, които драговолно вземат нашите пари и с цялостна подготвеност ги харчат ", сподели той, без да ги посочва.

Според Ройтерс австрийският канцлер има поради страните от Южна Европа, които постоянно са подложени на критика от страните от Севера, основно Германия, за своята слаба стопанска система и финанси. Австрия и преди е имала разногласия с Италия и Гърция по миграцията и дълга.

В изявлението Курц сподели, че проектът му за промяна в Европейски Съюз планува редуциране на Европейската комисия и закриване на втората централа на Европейския парламент в Страсбург - нещо, на което Франция остро се опълчва, само че други страни поддържат.

Канцлерът на Австрия разгласи, че ще внесе предлагането си за проверка на Лисабонския контракт на днешното съвещание на Европейския съвет в румънския град Сибиу. Подобна смяна обаче ще изисква консенсус измежду страните членки, а по-късно ратификации в националните парламенти, а в обособени случаи референдуми, означи Ройтерс. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР